Buna ziua ! Avem următoarea situație : Părinții divortati cu acte, custodie comuna, tatăl este și lucrează in Germania, mama este in România, fără loc de munca, copilul este in grija mamei. Poate copilul beneficia de alocație din Germania ? Cum se procedeaza cu actele din România, dar fiind faptul ca ia alocație deja din România. La actele din Germania ne-am lămurit, problema este la noi… Doamnele de la AJPIS nu oferă ft multe detalii …
Buna ziua ! Dacă la angajare se face contract pe perioada nedeterminata cu primele 20 de zile de proba, este adevărat ca in acel termen de 20 de zile , poți pleca fără a fi obligat sa stai in preaviz ??
Buna ziua ! Avem următoarea situație : un cuplu divorțat cu acte, nu au făcut partaj la casa, deci ambii sunt proprietari. Ea este intr-o alta relație, nu sunt căsătoriți momentan. Ideea este ca lui ii e expira buletinul și ea vrea sa-l ia in spațiu. Ma interesează, dacă ii face buletinul pe adresa unde este proprietara și ea și fostul soț, are nevoie de un acord ceva de la el, având in vedere ca sunt amândoi proprietari ?? Sau ii poate face pur și simplu buletinul actualului, sa meargă doar ea cu actele casei ??
Buna ziua ! Saptamana trecuta am avut accident, in care am fost implicate mai multe masini. Nimeni nu a pastrat distanta, iar dupa cum spune legea, ultima masina este vinovata. Ghinionul este ca eu am fost ultima masina. Problema mea este urmatoarea : una din persoanele din masina mea, respectiv prietena mea, s-a urcat in ambulanta, deoarece medicii au insistat sa mearga la spital pentru un control de rutina, desi nu avea absolut nimic. Toti ne-am lovit si ne-am speriat un pic, dar a fost doar o tamponare usoara, nimic grav. Mi s-a suspendat permisul pentru ca a fost dusa la spital cu ambulanta si mi s-a spus ca mi se deschide dosar. Ea a declarat ca nu doreste nimic de la mine, s-a urcat in ambulanta, doar pentru ca medicii au insistat. Intreabarea mea este daca se mai deschide dosar in acest sens...sau ce se intampla? Multumesc
Buna seara ! Multumesc pentru raspuns ! Prietena mea a dat deja declaratie ca nu a avut absolut nimic, s-a urcat in ambulanta doar pentru ca medicul a insistat sa faca un control de rutina. In actele medicale nu este scris nimic. Daca dosarul se va clasa, permisul meu o sa fie in continuare retinut? Daca da, pentru cat timp? Multumesc
Buna ziua ! Saptamana trecuta am avut accident, in care am fost implicate mai multe masini. Nimeni nu a pastrat distanta, iar dupa cum spune legea, ultima masina este vinovata. Ghinionul este ca eu am fost ultima masina. Problema mea este urmatoarea : una din persoanele din masina mea, respectiv prietena mea, s-a urcat in ambulanta, deoarece medicii au insistat sa mearga la spital pentru un control de rutina, desi nu avea absolut nimic. Toti ne-am lovit si ne-am speriat un pic, dar a fost doar o tamponare usoara, nimic grav. Mi s-a suspendat permisul pentru ca a fost dusa la spital cu ambulanta si mi s-a spus ca mi se deschide dosar. Ea a declarat ca nu doreste nimic de la mine, s-a urcat in ambulanta, doar pentru ca medicii au insistat. Intreabarea mea este daca se mai deschide dosar in acest sens...sau ce se intampla? Multumesc