avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate Gicu2988

Activitate Gicu2988

Eu vreau sa inteleg o chestie fara sa dau in judecata cind imi va veni permisul si daca politia românâ comunica cu Italiana?

Ana Maria Coman a scris:

1. In 15 zile de cand ati primit procesul verbal- formulati plangere contraventionala si depuneti-o pe email la judecatoria mentionata in procesul verbal.
2. ulterior inregistrarii actiunii, obtineti certificat de grefa de la judecatorie.
3. cu certificatul de grefa trebuie sa va prezentati la biroul permise pentru a va ridica permisul de conducere pana la solutionarea dosarului.

Eu deja sunt in italia! Politia românâ comunica cu cei italieni de faptu ca mi a fost suspendat permisu.

MarcusRazvan a scris:

Du-te la politie, cu cateva zile inainte de a expira dovada, cu declaratie notariala prin care te angajezi ca nu vei conduce in Romania si ca parasesti teritoriul in 24h, cerere manuscrita, dovada primita la retinerea permisului, copie dupa proces verbal si chitanta pt plata amenzii si recupereaza-ti permisul. Politia il trimite dupa 14 zile la ambasada si pana ajunge in Italia poate sa dureze destul de mult. Eu in locul tau nu as risca sa astept cateva luni pana ajunge permisul in Italia.
Chiar daca il recuperezi, dreptul tau de a conduce ramane suspendat, sa nu cumva sa conduci pentru ca te alegi cu dosar penal. Poti conduce pana la data la care iti expira dovada.
In afara teritoriului poti conduce,

Mi sa suspdat permisul de conducere italian pe 30zile in romania , mil vor trimite peste 30zile sau trebuie eu sa ma duc sa il iau? politistu mi a zis am dovada scrisa doar in românâ cu pixu fara o stampila pot conduce 15 zile unde pot conduce cu asa foaie?. aceasta dovada in Italia e legala ca asa foita o poate face or cine!?

Din italia sa o trimit pe e mail trebuie facut cu avocat? In cit timp apoi mil trimit?
Ana Maria Coman a scris:

Formulati actiunea si o trimiteti cu dhl/curier/e-mail.....la judecatoria pe raza careia s-a efectuat controlul, insa, cu precizarea sa nu depasiti termenul de 15 zile. Sau luati legatura cu un avocat din Romania, iar acesta se va ocupa de tot ce inseamna: formulare actiune, inregistrare, obtinere certificat grefa,etc.

Eu deja sunt Italia, de aici pot sa ii dau in judecata?

Ana Maria Coman a scris:

Trebuie sa atacati procesul verbal in 15 zile de cand a fost suspendat. Dupa inregistrarea plangerii contraventionale, obtineti un certificat de grefa de la judecatorie si mergeti la biroul permise sa va ridicati permisul suspendat. Pana la finalizarea dosarului, sunteti in posesia permisului de conducere.

Salutare, acum doua zile traversind prin România din RM spre Italia, la iesire din România mi sa suspendat permisul pe 30+15 zile , traversind linia continua la depasire . Acum sunt in Italia cum imi vine sau pot relua permisul?