avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului de conducere

Salutare, acum doua zile traversind prin România din RM spre Italia, la iesire din România mi sa suspendat permisul pe 30+15 zile , traversind linia continua la depasire . Acum sunt in Italia cum imi vine sau pot relua permisul?
Cel mai recent răspuns: Gicu2988 , utilizator 07:21, 9 Iulie 2018
Trebuie sa atacati procesul verbal in 15 zile de cand a fost suspendat. Dupa inregistrarea plangerii contraventionale, obtineti un certificat de grefa de la judecatorie si mergeti la biroul permise sa va ridicati permisul suspendat. Pana la finalizarea dosarului, sunteti in posesia permisului de conducere.
Eu deja sunt Italia, de aici pot sa ii dau in judecata?

Ana Maria Coman a scris:

Trebuie sa atacati procesul verbal in 15 zile de cand a fost suspendat. Dupa inregistrarea plangerii contraventionale, obtineti un certificat de grefa de la judecatorie si mergeti la biroul permise sa va ridicati permisul suspendat. Pana la finalizarea dosarului, sunteti in posesia permisului de conducere.

Formulati actiunea si o trimiteti cu dhl/curier/e-mail.....la judecatoria pe raza careia s-a efectuat controlul, insa, cu precizarea sa nu depasiti termenul de 15 zile. Sau luati legatura cu un avocat din Romania, iar acesta se va ocupa de tot ce inseamna: formulare actiune, inregistrare, obtinere certificat grefa,etc.

Din italia sa o trimit pe e mail trebuie facut cu avocat? In cit timp apoi mil trimit?
Ana Maria Coman a scris:

Formulati actiunea si o trimiteti cu dhl/curier/e-mail.....la judecatoria pe raza careia s-a efectuat controlul, insa, cu precizarea sa nu depasiti termenul de 15 zile. Sau luati legatura cu un avocat din Romania, iar acesta se va ocupa de tot ce inseamna: formulare actiune, inregistrare, obtinere certificat grefa,etc.

1. In 15 zile de cand ati primit procesul verbal- formulati plangere contraventionala si depuneti-o pe email la judecatoria mentionata in procesul verbal.
2. ulterior inregistrarii actiunii, obtineti certificat de grefa de la judecatorie.
3. cu certificatul de grefa trebuie sa va prezentati la biroul permise pentru a va ridica permisul de conducere pana la solutionarea dosarului.

Alte discuții în legătură

Retinere permis de conducere Loncar Loncar Buna ziua Logodnicului meu i s-a retinut permisul de conducere pt 90 zile ,aseara pt o alcoolemie de 0,24 in aerul expirat.Nu este cetatean roman si v-a ... (vezi toată discuția)
Nu am primit procesul verbal Rundmc Rundmc Buna ziua Am depasit masina de politie pe trecerea de pietoni. Am fost oprit de catre agent care a fost singur in masina . Mi-a fost suspendat permisul ... (vezi toată discuția)
Permis retinut 30 zile Brezae Brezae Din pacate problema mea este in urmatorul fel: deplasandu-ma catre localitatea Slobozia, jud. Ialomita, intr-o comuna, in zona de actiune a indicatorului ... (vezi toată discuția)