avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate miruna38

Activitate miruna38

Asa cum am relatat mai sus,dispozitia a fost emisa in data de 23 iun 2017,dupa nota de constatare emisa de Politia locala in data de 17 mai 2017,care se referea la prescriere,si mi-a fost inmanata,ieri, 22 mai 2019 !
In dispozitia sus mentionata,se face referire la art.68,alin.1 din Legea nr.215/2001.
Inca nu am putut cere detalii,pentru ca am fost la ei,insa erau plecati pe teren,si voi merge din nou,maine dimineata.
Nu s-a intocmit niciun proces verbal,voi merge astazi la ei pentru a discuta situatia,insa as fi vrut sa stiu daca existand cadastru,se mai poate aplica dispozitia de demolare.
Buna ziua,
Am cumparat un apartament care la parter are construit un balcon din anul 1995,fara autorizatie.In anul 2017,s-a facut inscrierea in cartea funciara in baza legii cadastrului nr.7/1996 si a unor acte legale,inclusiv a unei note de constatare intocmite de Politia locala-disciplina in constructii,emisa in luna mai 2017,care face trimitere la prescrierea in termen de 5 ani
In prezent,Politia locala,imi prezinta o dispozitie de desfiintare a balconului,emisa in luna iunie 2017,dupa emiterea notei de constatare anterioare din luna mai 2017 privind prescrierea,dispozitie adusa mie la cunostinta in luna mai 2019, 2 ani mai tarziu de la data intocmirii !!! si dupa intabulare.
Intreb,Politia locala-disciplina in constructii,mai are temei legal de a solicita demolarea balconului in conditiile de mai sus ?
Adica,eu stiam ca inscrierea in cartea funciara,cadastrul,intabularea consfintesc dreptul de proprietate,
Care ar fi calea de urmat ?
Buna ziua,
Am gasit la cutia postala un fluturas de la o agentie imobiliara,care in afara de „cumparari,inchirieri„ preia apartamente cu datorii !
Am solicitat telefonic cateva detalii,si mi s-a raspuns,ca agentia achita datoria,iar tu ca si vanzator o restitui în momentul vanzarii imobilului.
Cunoaste cineva acest „sistem„ ?
Buna ziua ,
Trebuie sa completez un formular pentru verisoara mea,in limba engleza,pentru o aplicatie in strainatate.
Acest formular,contine o intrebare referitoare la existenta unei condamnari in ce priveste persoana care aplica.
Problema este,ca sentinta penala cuprinde : CP,art,alin,lit...,si nu stiu cum sa rezum aceste enumerari,ca sa se inteleaga pedeapsa si fapta comisa !
Sentinta penala este din anul 2010,cod penal vechi,si redau mai jos textul,cu rugamintea sa ma ajute cineva la interpretarea ei (traducerea o fac eu),intr-un limbaj care sa numeasca si fapta,adica "fapta de la art."x" alin."y" ,complicitate la evaziune fiscala"de exemplu.
Aceasta este sentinta:
"În baza art.26 cp rap.la art.9 alin.1 lit. b şi alin.3 din Lg. 241/2005 cu art.41 alin.2 , 74 lit.a şi art.76 alin.1 lit.b cp condamnă pe inculpata "X"
la o pedeapsă rezultantă de 3 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev.de art.64 lit.a,b cp. Face aplic.art.71 şi art.64 lit.a,b cp. În baza art.290 cp, cu aplic.art.41 alin.2 cp, art.74 lit.a cp, art.76 alin.1 lit.e cp condamnă pe aceeaşi inculpată la 2 luni închisoare.În baza art.33 lit.a rap. la art.34 lit.b şi art.35 alin.1 cp contopeşte pedepsele aplicate inculpatei urmând ca aceasta să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 3 ani închisoare şi 1 an interzicerea dr.prev.de art.64 lit.a,b cp. Face aplic.art.71 şi art.64 lit.a,b cp . În baza 86/1 cp dispune suspendarea conditionată a executarii pedepsei . În baza art.82/2 cp stabileste termen de încercare pentru inculpat de 6 ani.
În baza art. 71 alin.5 cp, pe durata suspendarii sub supraveghere a exec.ped.se suspendă şi executarea pedepselor accesorii. În baza art.359 cpp pune în vedere inculpatei disp.art.86/4 cp. V."
Multumesc frumos pentru ajutor !
O saptamana reusita !