avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Balcon construit in anul 1995,intabulat in anul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Balcon construit in anul 1995,intabulat in anul 2017,poate fi demolat de Politia locala ?

Buna ziua,
Am cumparat un apartament care la parter are construit un balcon din anul 1995,fara autorizatie.In anul 2017,s-a facut inscrierea in cartea funciara in baza legii cadastrului nr.7/1996 si a unor acte legale,inclusiv a unei note de constatare intocmite de Politia locala-disciplina in constructii,emisa in luna mai 2017,care face trimitere la prescrierea in termen de 5 ani
In prezent,Politia locala,imi prezinta o dispozitie de desfiintare a balconului,emisa in luna iunie 2017,dupa emiterea notei de constatare anterioare din luna mai 2017 privind prescrierea,dispozitie adusa mie la cunostinta in luna mai 2019, 2 ani mai tarziu de la data intocmirii !!! si dupa intabulare.
Intreb,Politia locala-disciplina in constructii,mai are temei legal de a solicita demolarea balconului in conditiile de mai sus ?
Adica,eu stiam ca inscrierea in cartea funciara,cadastrul,intabularea consfintesc dreptul de proprietate,
Care ar fi calea de urmat ?
Cel mai recent răspuns: miruna38 , utilizator 14:04, 23 Mai 2019
Buna ziua, contestati procesul verbal .
Nu s-a intocmit niciun proces verbal,voi merge astazi la ei pentru a discuta situatia,insa as fi vrut sa stiu daca existand cadastru,se mai poate aplica dispozitia de demolare.
Daca nu exista proces verbal in ce temei au emis dispozitia? Suna a abuz. Cereti in scris, cu nr. de inregistrare, sa va prezinte documentele, iar dupa aceea e bine sa consultati un jurist.
Asa cum am relatat mai sus,dispozitia a fost emisa in data de 23 iun 2017,dupa nota de constatare emisa de Politia locala in data de 17 mai 2017,care se referea la prescriere,si mi-a fost inmanata,ieri, 22 mai 2019 !
In dispozitia sus mentionata,se face referire la art.68,alin.1 din Legea nr.215/2001.
Inca nu am putut cere detalii,pentru ca am fost la ei,insa erau plecati pe teren,si voi merge din nou,maine dimineata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)
Ajutor! probleme balcon construit la parter - posibil abuz politia locala iulian1986 iulian1986 In anul 2007 am cumparat un apartament cu 3 camere si un balcon de 19,54 metri patrati la parter. Anul acesta m-am hotarat sa il renovez dar culmea cand sa ... (vezi toată discuția)
Intabulare locuinta ContSters269846 ContSters269846 poti si cum sa intabulezi locuinta fara autorizatie de constructie ,construite pina in 1991,fara schita si alte documente doar cu certificat de autentificare (vezi toată discuția)