avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Balcon construit in anul 1995,intabulat in anul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Balcon construit in anul 1995,intabulat in anul 2017,poate fi demolat de Politia locala ?

Buna ziua,
Am cumparat un apartament care la parter are construit un balcon din anul 1995,fara autorizatie.In anul 2017,s-a facut inscrierea in cartea funciara in baza legii cadastrului nr.7/1996 si a unor acte legale,inclusiv a unei note de constatare intocmite de Politia locala-disciplina in constructii,emisa in luna mai 2017,care face trimitere la prescrierea in termen de 5 ani
In prezent,Politia locala,imi prezinta o dispozitie de desfiintare a balconului,emisa in luna iunie 2017,dupa emiterea notei de constatare anterioare din luna mai 2017 privind prescrierea,dispozitie adusa mie la cunostinta in luna mai 2019, 2 ani mai tarziu de la data intocmirii !!! si dupa intabulare.
Intreb,Politia locala-disciplina in constructii,mai are temei legal de a solicita demolarea balconului in conditiile de mai sus ?
Adica,eu stiam ca inscrierea in cartea funciara,cadastrul,intabularea consfintesc dreptul de proprietate,
Care ar fi calea de urmat ?
Cel mai recent răspuns: miruna38 , utilizator 14:04, 23 Mai 2019
Buna ziua, contestati procesul verbal .
Nu s-a intocmit niciun proces verbal,voi merge astazi la ei pentru a discuta situatia,insa as fi vrut sa stiu daca existand cadastru,se mai poate aplica dispozitia de demolare.
Daca nu exista proces verbal in ce temei au emis dispozitia? Suna a abuz. Cereti in scris, cu nr. de inregistrare, sa va prezinte documentele, iar dupa aceea e bine sa consultati un jurist.
Asa cum am relatat mai sus,dispozitia a fost emisa in data de 23 iun 2017,dupa nota de constatare emisa de Politia locala in data de 17 mai 2017,care se referea la prescriere,si mi-a fost inmanata,ieri, 22 mai 2019 !
In dispozitia sus mentionata,se face referire la art.68,alin.1 din Legea nr.215/2001.
Inca nu am putut cere detalii,pentru ca am fost la ei,insa erau plecati pe teren,si voi merge din nou,maine dimineata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)
Ajutor! probleme balcon construit la parter - posibil abuz politia locala iulian1986 iulian1986 In anul 2007 am cumparat un apartament cu 3 camere si un balcon de 19,54 metri patrati la parter. Anul acesta m-am hotarat sa il renovez dar culmea cand sa ... (vezi toată discuția)
Lntabularea unei constructii noi Fat-Frumos Fat-Frumos Am o casa noua ridicata in regie proprie si cu autorizatia de constructie expirata din 2011(cea de pe parter). Am ridicat mansarda fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)