avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate stefanp

Activitate stefanp

Salut,

Am facut, in decembrie 2007, o reclamatie la administratia financiara la care inca nu am primit nici un raspuns. Din cate stiu eu, termenul e de 30 de zile. Ce trebuie sa fac in continuare?

Va multumesc,
Stefan.
Salut,

Nu stiu daca postez intrebarea in sectiunea potrivita a forumului. Daca nu, rog un administrator sa transfere topicul in sectiunea potrivita. Multumesc.

Trebuie sa platesc cheltuielile scolare dupa ce mi-am dat demisia din armata (am facut scoala militara). Am primit un "Aviz de plata" de la administratia financiara in iunie 2006. Acesta stabiliea natura obligatiei ca fiind de tipul "despagubiri". Din discutiile cu domnul de la administratia financiara si unii din prietenii mei am aflat ca daca nu respect termenul de plata de 15 zile nu voi plati penalitati la suma datorata. Astfel, am stabilit de comun acord cu domnul de la administratia financiara sa platesc lunar o anumita suma. Ceea ce am si facut pana in martie 2007, cand am primit un "Titlu executoriu" si o "Somatie" prin care eram instiintat ca daca nu platesc suma datorata (ramasa) se va trece la executia silita. Merg din nou la administratia financiara, discut cu dansii, si stabilim de comun acord o alta suma, un pic mai mare, pe care trebuie sa o platesc lunar. Toate bune si frumoase pana luna asta, cand am ajuns la adm. financiara, si am aflat ca au inceput sa aplice majorari pe suma datorata: 1% / zi !!!!!! :O :O

Am doua intrabari pentru voi:
1) Ce inseamna despagubire, ca natura a obligatiei fiscale.
2) De ce se plateste penalizare? Si de ce 1% / zi? Unde este stabilit procentul de penalizare? Pot face in vreun fel sa scap de aceste penalizari?

Multumesc,
Stefan