avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere (reclamatie) la administratia financiara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere (reclamatie) la administratia financiara

Salut,

Am facut, in decembrie 2007, o reclamatie la administratia financiara la care inca nu am primit nici un raspuns. Din cate stiu eu, termenul e de 30 de zile. Ce trebuie sa fac in continuare?

Va multumesc,
Stefan.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 21:35, 10 Mai 2008
Mai depuneti inca o data o sesizare, dar prin care le aratati ca in decembrie 2007 ati mai depus la ei o petitie.
Intr-adevar, termenul este de 30 de zile cu posibilitatea prelungirii lui la 45 de zile, in functie de complexitatea sesizarii.
stefanp a scris:

Salut,

Am facut, in decembrie 2007, o reclamatie la administratia financiara la care inca nu am primit nici un raspuns. Din cate stiu eu, termenul e de 30 de zile. Ce trebuie sa fac in continuare?

Va multumesc,
Stefan.

Persoana vatamata intr-un drept recunoscut de lege sau intr-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, nemultumita de raspunsul primit la plangerea prealabila adresata autoritatii publice emitente sau daca nu a primit nici un raspuns in termenul de 30 de zile prevazut de lege, poate sesiza instanta de contencios administrativ competenta, pentru a solicita anularea, in tot sau in parte, a actului, repararea pagubei cauzate, si eventual, reparatii pentru daune morale. De asemenea, se poate adresa instantei de contencios administrativ si cel care se considera vatamat intr-un drept al sau, recunoscut de lege, prin nesolutionarea in termen sau prin refuzul nejustificat de solutionare a cererii.
In situatia in care reclamantul nu a primit nici un raspuns la cererea sa, va depune la dosar copia cererii, certificata prin numarul si data inregistrarii la autoritatea publica, precum si orice inscris care face dovada indeplinirii procedurii prealabile. Instanta, solutionand cererea, poate, dupa caz, sa anuleze, in tot sau in parte, actul administrativ, sa oblige autoritatea publica sa emita un act administrativ ori sa elibereze un certificat, o adeverinta sau orice alt inscris. In cazul solutionarii cererii, instanta va hotari si asupra despagubirilor pentru daunele materiale si morale cauzate, daca reclamantul a solicitat acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune Roman85 Roman85 Institutia Bisericii ortodoxe Romane nu a dat curs in termdenul legal de 30 de zile la sesizarea mea o pot actiona in justitie pot cere ... (vezi toată discuția)
Raspuns la notificare T.O. T.O. Am depus notificarea la banca cu nr inregistrare cu obiectii la actul aditional pe 10 septembrie (actul l-am primit pe 07 sept). Nu am primit raspuns pina acum ... (vezi toată discuția)
Nu mi sa raspuns la petitia formulata in termenul legal de 30 ... Roman85 Roman85 Nu mi sa raspuns la petitia formulata in termenul legal de 30 zile in baza a carui articol pot cere in instanta daune morale pentru ... (vezi toată discuția)