avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... datorii la bugetul de stat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

datorii la bugetul de stat

Salut,

Nu stiu daca postez intrebarea in sectiunea potrivita a forumului. Daca nu, rog un administrator sa transfere topicul in sectiunea potrivita. Multumesc.

Trebuie sa platesc cheltuielile scolare dupa ce mi-am dat demisia din armata (am facut scoala militara). Am primit un "Aviz de plata" de la administratia financiara in iunie 2006. Acesta stabiliea natura obligatiei ca fiind de tipul "despagubiri". Din discutiile cu domnul de la administratia financiara si unii din prietenii mei am aflat ca daca nu respect termenul de plata de 15 zile nu voi plati penalitati la suma datorata. Astfel, am stabilit de comun acord cu domnul de la administratia financiara sa platesc lunar o anumita suma. Ceea ce am si facut pana in martie 2007, cand am primit un "Titlu executoriu" si o "Somatie" prin care eram instiintat ca daca nu platesc suma datorata (ramasa) se va trece la executia silita. Merg din nou la administratia financiara, discut cu dansii, si stabilim de comun acord o alta suma, un pic mai mare, pe care trebuie sa o platesc lunar. Toate bune si frumoase pana luna asta, cand am ajuns la adm. financiara, si am aflat ca au inceput sa aplice majorari pe suma datorata: 1% / zi !!!!!! :O :O

Am doua intrabari pentru voi:
1) Ce inseamna despagubire, ca natura a obligatiei fiscale.
2) De ce se plateste penalizare? Si de ce 1% / zi? Unde este stabilit procentul de penalizare? Pot face in vreun fel sa scap de aceste penalizari?

Multumesc,
Stefan
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 13:09, 18 Noiembrie 2007
Cred ca ati fost dus cu vorba in cele doua situatii in care ati discutat la administratia financiara. S-au incheiat inscrisuri in urma celor doua discutii ?

Daca nu s-au incheiat situatia dvs. este f proasta. Ar trebui sa incercati o contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La fondul de reparatii al blocului gestionarea lui trebuie sa fie de acord proprietarii Dana Gilly Dana Gilly Buna ziua locuiesc in Floresti Cluj intr-un bloc de locuinte presedintele sta si el cu mine in bloc ,administatia este o firma banii stransi pentru fondul de ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere plata cheltuieli de scolarizare Marius1508 Marius1508 Buna ziua, Numele meu este Marius Tita si in continuare va voi prezenta speta mea: In Februarie 2011 mi-am dat demisia din armata pentru ca in urma ... (vezi toată discuția)
Contract credit / executare in vederea recuperarii restantelor adriancernescu adriancernescu Buna ziua, Ma adresez acestui forum in speranta ca voi obtine un raspuns, cel putin diferit fata de cel transmis de banca. O sa detaliez in cateva ... (vezi toată discuția)