avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Penalitati de intarziere plata cheltuieli de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Penalitati de intarziere plata cheltuieli de scolarizare

Buna ziua,

Numele meu este Marius Tita si in continuare va voi prezenta speta mea:
In Februarie 2011 mi-am dat demisia din armata pentru ca in urma restrictiilor bugetare salariul meu devenise insuportabil de mic.
Deoarece nu indeplinisem stagiul de 8 ani conform angajamentului cu armata bineinteles ca mi-au fost imputate cheltuieli de scolarizare. In aceste cheltuieli am identificat sume de bani care erau abuzive si nejustificate, motiv pentru care am actionat MApN in judecata. Procesul inca se afla pe rol la Tribunalul Bucuresti.
Acum cateva zile am aflat absolut intamplator ca am poprire pe conturi. Am mers la Administratia Financiara Sector 3 si mi s-a spus ca am de plata suma de 17.800 RON (cheltuielile de scolarizare) la care se adauga o penalizare de aproximativ 5.000 RON. Problema e ca eu nu am stiut nici o clipa ca voi fi asfel executat si nici nu am fost anuntat in vre-un fel ca am de plata aceasta suma. Imi pusesem sperantele in procesul intentat armatei si asteptam sentinta (sunt constient ca trebuie sa platesc insa am considerat ca trebuie eliminate sumele nejustificate).
Acum ma aflu in situatia in care vreau sa renunt la tot acest calvar si sa imi platesc datoria. Problema este ca nu pot plati si penalitatile deoarece sunt extraordinar de mari.
Am discutat cu unii colegi care au trecut prin aceleasi situatii si mi-au spus ca e la latitudinea fiscului daca imi percep sau nu penalitati. Cand am intrebat pe functionarul de la fisc cu privire la penalitati mi-a spus ca nu e sigur daca trebuie platite, ca asa calculeaza programul si ca au trimis o adresa catre biroul lor juridic acum un an si nu au un raspuns. Pana la proba contrarie eu am de plata suma de 23.000 RON (majorata de la 17.800 RON) si nu stiu cum sa procedez in continuare.
Ma puteti ajuta cu indicarea temeiului legal prin care la astfel de sume de plata nu se percep penalitati de intarziere?

Va multumesc mult si astept raspunsul dumneavoastra.
Cu stima,
Marius Tita

Citeste mai mult: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Demisia din mapn si taxa de scolarizare vyor3l vyor3l Buna ziua! Va rog daca poate sa-mi raspunda cineva la urmatoarea intrebare: Mi-am dat demisia din armata inainte cu 6 luni de a se incheia contractul facut ... (vezi toată discuția)
Imputarea unei sume de bani cenache91 cenache91 am si eu o intrebare.sotul meu si-a dat de curand demisia din armata si drept urmare are de platit o anumita suma de bani ca despagubire.aceasta suma este cam ... (vezi toată discuția)
Agentia nationala de administrare fiscala Tyto Tyto Ma numesc Adrian, si cer ajutorul intr-o obligatie de plata la fisc; In anul 2000 am facut un PFA pentru a vinde produse alimentare in piata; dupa 6 luni am ... (vezi toată discuția)