avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate Simona Tiganus

Activitate Simona Tiganus

Răspuns la discuția Mostenire
Mulțumesc frumos.

raluk0207 a scris:

Păi de aia v-am întrebat cand a fost pronunțată hotărârea judecătorească...
Si din ce am inteles după dvs, a fost după decesul mamei, deci nu e cumpărat în timpul căsătoriei cu mama, ci e bunul propriu al tatălui.
Prin urmare, da, poate să îl vândă, să îl doneze, să dispună de el după cum dorește.

Tata poate sa vândă casa sau sa facă acte altcuiva ? (Având în vedere ca a fost cumpărată împreună cu mama) Mulțumesc.
raluk0207 a scris:

Da, la decesul tatălui veti avea o cotă din masa succesorala.
Dacă aveți doar un singur frate, va revine 1/2.

Da

raluk0207 a scris:

Hotararea judecatoreasca a fost pronuntata dupa decesul mamei?

Discuție Mostenire
Bună ziua. În 1992,parintii mei au cumpărat o casa, pe numele fratelui meu(vechii proprietari i-au vândut direct fratelui) . În 1994 mama a decedat, iar tatăl i-a stricat actele de vânzare cumpărare (spunând ca actul de vânzare cumpărare a fost o simulare, pretinzând ca a fost o donație și ca prețul l-a plătit părinții, adică mama și tata) . În urma hotararii judecătorești el a devenit unicul proprietar. Mie, în calitate de fiică, mi se cuvine vreo parte din acea casă? Va mulțumesc anticipat.
Bună ziua. Sunt însărcinată și am întrat în concediu. Vreau sa știu câti bani primesc în concediu, având salariu minim pe economie 1900,cu 8 ore? Se calculează 85%din brut sau din net? Va mulțumesc.