avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Concediu maternitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Concediu maternitate

Bună ziua. Sunt însărcinată și am întrat în concediu. Vreau sa știu câti bani primesc în concediu, având salariu minim pe economie 1900,cu 8 ore? Se calculează 85%din brut sau din net? Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 10 Octombrie 2018
Buna ziua. Pe perioada celor 126 zile de concediu prenatal si postnatal se calculeaza ca 85 % din salariile brute din ultimele 6 luni(aceasta este baza de calcul ).Dupa aceea , urmeaza sa primiti indemnizatie concediu ingrijire copil , adica 85% din media salariilor nete din ultimele 12 luni lucrate.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, se scade c.a.s.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cuantumul contribuției de asigurări sociale (CAS) este 25%.

Mod de calcul il gasiti in Ordinul nr.15/2018 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, art.62 si urm.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Lian Iacob Lian Iacob Cu cat sau cum este platita o gravida pe perioada concediului pre/ postnatal ? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Prenatal elizaelena1994 elizaelena1994 Buna. In aprilie am ramas insarcinata, urmand sa nasc in ianuarie. Salariul meu, trecut in cartea de munca, este de 1900 lei. In mana , iau cei 1162+bonus, si ... (vezi toată discuția)