avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Bună ziua. În 1992,parintii mei au cumpărat o casa, pe numele fratelui meu(vechii proprietari i-au vândut direct fratelui) . În 1994 mama a decedat, iar tatăl i-a stricat actele de vânzare cumpărare (spunând ca actul de vânzare cumpărare a fost o simulare, pretinzând ca a fost o donație și ca prețul l-a plătit părinții, adică mama și tata) . În urma hotararii judecătorești el a devenit unicul proprietar. Mie, în calitate de fiică, mi se cuvine vreo parte din acea casă? Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Simona Tiganus , utilizator 22:15, 5 Noiembrie 2018
Hotararea judecatoreasca a fost pronuntata dupa decesul mamei?
Da

raluk0207 a scris:

Hotararea judecatoreasca a fost pronuntata dupa decesul mamei?

Da, la decesul tatălui veti avea o cotă din masa succesorala.
Dacă aveți doar un singur frate, va revine 1/2.
Tata poate sa vândă casa sau sa facă acte altcuiva ? (Având în vedere ca a fost cumpărată împreună cu mama) Mulțumesc.
raluk0207 a scris:

Da, la decesul tatălui veti avea o cotă din masa succesorala.
Dacă aveți doar un singur frate, va revine 1/2.

Păi de aia v-am întrebat cand a fost pronunțată hotărârea judecătorească...
Si din ce am inteles după dvs, a fost după decesul mamei, deci nu e cumpărat în timpul căsătoriei cu mama, ci e bunul propriu al tatălui.
Prin urmare, da, poate să îl vândă, să îl doneze, să dispună de el după cum dorește.

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului la apartamentul parintilor Annamaria95 Annamaria95 Buna seara,am o mica nelămurire, părinți mei sunt despărțiți de 15 ani , eu sunt majora, ei doi au un apartament impreuna ,precum eu port numele ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii de la parintele supravietuitor cornelia1002 cornelia1002 Stimati consultati, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : suntem doi frati iar unul dintre parinti (tatal) a decedat in urma cu 10 ani. A mai ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire costeltod costeltod părinții mei au constituit o casa in perioada 1981 - 1989 pe terenul tatalui in care se mai afla si o casa părinților tatălui meu. În 1991 decedeaza tata ... (vezi toată discuția)