avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile copilului la apartamentul parintilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile copilului la apartamentul parintilor

Buna seara,am o mica nelămurire, părinți mei sunt despărțiți de 15 ani , eu sunt majora, ei doi au un apartament impreuna ,precum eu port numele tatului, apartamentul nu este locuit, tatăl meu vrea sa imi cedeze partea lui mie,el este cel care a plătit impozitele si sa ocupat de apartament ,mama nu vrea sa imi cedeze partea ei,dar nu sa mai preocupat de el, ea este în afara țării, eu vreau sa il iau eu ...este posibil intr.un mod sa mine e cedeze partea ei mie,fiind ca tata ii principalul pe acte ?? Multumesc frumos anticipat !
Cel mai recent răspuns: Diana Camelia Diaconu , Avocat 23:17, 9 Octombrie 2018
Buna seara! Sa incerc sa- ti explic pe intelesul tau. Daca apartamentul este propietatea ambilor parinti, fiecare e propietar pe 50% din imobilul detinut impreuna. Probabil ca au divortat acum 15 ani, dar nu au facut partajul asupra bunurilor. Tatal tau poatea sa- ti vanda sau sa- ti doneze in teorie jumatate din apartament, dar, pentru ca nu- i o casa care sa poata fi impartita si sa aiba intrari separate, vei avea probleme cu celalat proprietar, adica mama ta.
Cel mai bine ar fi ca tatal tau sa ceara partajul si sa- i ofere mamei o sulta, adica bani pentru partea ce i se cuvine. Apoi, daca esti unic copil, poate sa ti- l doneze. Cel mai bine ar fi un contract de vanzare cumparare.
Am o nelamurire. Ai spus ca tatal e singur mentionat in acte. Verifica daca apartamentul a fost cumparat inainte de casatorie. Daca da, poti sa- l cumperi linistita sau sa locuieste acolo. Cel mai bine ar fi sa ti- l vanda, ca sa te feresti de eventualii frati vitregi.
Daca insa este cumparat in timpul casatoriei, chiar daca apare pe acte doar tatal tau, atunci mama ta are dreptul la jumatate din casa. Nu o poti forta sa- ti vanda impreuna cu tatal daca nu vrea.
Informeaza- te si da- mi detalii.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Diana Camelia Diaconu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj Alexandra 92 Alexandra 92 Buna ziua! O intrebare am si eu, daca parintii au divortat, amandoi parasind domiciliul conjugal ( un apartament cu 2 camere), pe care au spus ca mi-l doneaza ... (vezi toată discuția)
Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare? Ionela Gabriela Ionela Gabriela Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ... (vezi toată discuția)
Donatie de la unul din parinti ioana87_tet ioana87_tet Buna ziua. am o problema mai delicata..de fapt daca stau sa ma gandesc nici nu e problema mea......parintii mei au divortat de 2 ani, si detin impreuna un ... (vezi toată discuția)