avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie de la unul din parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie de la unul din parinti

Buna ziua. am o problema mai delicata..de fapt daca stau sa ma gandesc nici nu e problema mea......parintii mei au divortat de 2 ani, si detin impreuna un apartament, si in iarna anului trecut au convenit sa nu faca partajul apartamentului si sa il puna pe numele meu. Acum insa, dupa 6 luni mama s-a razgandit si ea nu mai vrea imi doneze partea ei din apartament, nu mai e de acord cu aceasta idee. mai ales ca tata i-a propus aceasta ipoteza in ideea ca sa nu vanda apartamentul, ca sa nu se piarda si sa imi ramana mie (singura fiica). In fine, intrebarea de baza e daca tata ar putea trece partea lui din apartament pe numele meu, fara sa se ajunga la faza de partaj? mama pretinde 3 sferturi din apartament, si doar un sfert la tata...si ma intrebam ca daca tata ar putea sa imi cedeze partea lui pur si simplu sau trebuie prima data sa se departajeze cat are fiecare dreptul?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:16, 28 Iunie 2012
Pt ca tata sa va poata dona, trebuie sa se stabileasca intai cota ce-o are/ ce i se cuvine din apartament, iar pt asta, trebuie sa se faca partajul bunului. Daca parintii nu se inteleg, ajung in instanta. Adica va dura si va costa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj Alexandra 92 Alexandra 92 Buna ziua! O intrebare am si eu, daca parintii au divortat, amandoi parasind domiciliul conjugal ( un apartament cu 2 camere), pe care au spus ca mi-l doneaza ... (vezi toată discuția)
Partajul parintilor si situatia copilului major danube_daughter danube_daughter Buna ziua, Vorbesc in numele prietenului meu, care se afla intr-o situatie familial delicata si ar dori un sfat de la dumneavoastra in legatura cu divortul ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului la apartamentul parintilor Annamaria95 Annamaria95 Buna seara,am o mica nelămurire, părinți mei sunt despărțiți de 15 ani , eu sunt majora, ei doi au un apartament impreuna ,precum eu port numele ... (vezi toată discuția)