Buna ziua. am o problema mai delicata..de fapt daca stau sa ma gandesc nici nu e problema mea......parintii mei au divortat de 2 ani, si detin impreuna un apartament, si in iarna anului trecut au convenit sa nu faca partajul apartamentului si sa il puna pe numele meu. Acum insa, dupa 6 luni mama s-a razgandit si ea nu mai vrea imi doneze partea ei din apartament, nu mai e de acord cu aceasta idee. mai ales ca tata i-a propus aceasta ipoteza in ideea ca sa nu vanda apartamentul, ca sa nu se piarda si sa imi ramana mie (singura fiica). In fine, intrebarea de baza e daca tata ar putea trece partea lui din apartament pe numele meu, fara sa se ajunga la faza de partaj? mama pretinde 3 sferturi din apartament, si doar un sfert la tata...si ma intrebam ca daca tata ar putea sa imi cedeze partea lui pur si simplu sau trebuie prima data sa se departajeze cat are fiecare dreptul?
Pt ca tata sa va poata dona, trebuie sa se stabileasca intai cota ce-o are/ ce i se cuvine din apartament, iar pt asta, trebuie sa se faca partajul bunului. Daca parintii nu se inteleg, ajung in instanta. Adica va dura si va costa
Divort cu partaj
Alexandra 92
Buna ziua! O intrebare am si eu, daca parintii au divortat, amandoi parasind domiciliul conjugal ( un apartament cu 2 camere), pe care au spus ca mi-l doneaza ... (vezi toată discuția)