Buna ziua! O intrebare am si eu, daca parintii au divortat, amandoi parasind domiciliul conjugal ( un apartament cu 2 camere), pe care au spus ca mi-l doneaza mie, eu intre timp renovandul in totalitate iar mama mea s-a razgandit, nu vrea sa-mi mai doneze nimic, cum ar trebui sa procedez ca sa am si jumatatea mamei?? Tatal meu ma sustine si ami da jumatate
Mama dvs nu are nici o obligatie față de dvs ,daca nu vrea să va doneze nu aveti cum sa o obligați.Eventual puteti solicita contravaloarea îmbunătățirilor aduse.
Multumesc mult pentru sfat, vom merge la notar, tatal meu imi va da cota lui parte iar daca mama insista sa nu doneze cel mai probabil vom merge in instanta. Mentionez ca renovarea apartamentului a fost facuta cu acordul amandurora, am mesaje cum am tinut legatura si a fost la curent si deacord cu tot, dar dupa ce s-a despartit de concubinul ei s-a razgandit si nu vrea sa cedeze
La notar trebuie sa mearga si mama pt lichidarea regimului matrimonial, ca tatal sa va poata dona, daca nu e de acord mama, va trebui ca toti sa ajungeti in instanta, ei cu partajul si tata va putea cere ca ap sa ii fie atribuit, iar dvs ca intervenient pt imbunatatile aduse.
Daca va castiga tata, va putea sa va doneze apoi tot ap, iar sulata mama va primi diminuata cu cat ar valora investitia dvs.
Cert e ca nu o puteti forta pe mama sa va doneze.
Donatie
cojanioana
buna ziua,
as avea cateva intrebari referitoare la o donatie pe care are trebui sa o primim de la soacra mea.
Soacra mea are un imobil dobadit prin ... (vezi toată discuția)