avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort cu partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort cu partaj

Buna ziua! O intrebare am si eu, daca parintii au divortat, amandoi parasind domiciliul conjugal ( un apartament cu 2 camere), pe care au spus ca mi-l doneaza mie, eu intre timp renovandul in totalitate iar mama mea s-a razgandit, nu vrea sa-mi mai doneze nimic, cum ar trebui sa procedez ca sa am si jumatatea mamei?? Tatal meu ma sustine si ami da jumatate
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:41, 10 Aprilie 2020
Buna seara,
Daca mama vrea sa va vanda atunci puteti sa cumparati.
Alte solutiiii..... nu exista!
Mama dvs nu are nici o obligatie față de dvs ,daca nu vrea să va doneze nu aveti cum sa o obligați.Eventual puteti solicita contravaloarea îmbunătățirilor aduse.
Daca imobilul este bun comuna al sotilor nu poate vinde.
Ar trebui sa faca partajul.
Mergeti cu actele la notar ca sa vada care este treaba.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc mult pentru sfat, vom merge la notar, tatal meu imi va da cota lui parte iar daca mama insista sa nu doneze cel mai probabil vom merge in instanta. Mentionez ca renovarea apartamentului a fost facuta cu acordul amandurora, am mesaje cum am tinut legatura si a fost la curent si deacord cu tot, dar dupa ce s-a despartit de concubinul ei s-a razgandit si nu vrea sa cedeze

Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator
La notar trebuie sa mearga si mama pt lichidarea regimului matrimonial, ca tatal sa va poata dona, daca nu e de acord mama, va trebui ca toti sa ajungeti in instanta, ei cu partajul si tata va putea cere ca ap sa ii fie atribuit, iar dvs ca intervenient pt imbunatatile aduse.
Daca va castiga tata, va putea sa va doneze apoi tot ap, iar sulata mama va primi diminuata cu cat ar valora investitia dvs.
Cert e ca nu o puteti forta pe mama sa va doneze.

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire ContSters255097 ContSters255097 Buna ziua Situatia mea este urmatoarea: tatal meu este recasatorit avand si un copil din casatoria respectiva, apartamentul care i-l are impreuna cu mama i-l ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament catre copii dollar_007 dollar_007 Buna ziua, Aduc in discutie o situatie in care se afla mama mea si la care as dori sa cunosc parerile dvs. Mama mea s-a casatorit cu tatal meu in 1974, din ... (vezi toată discuția)
Donatie cojanioana cojanioana buna ziua, as avea cateva intrebari referitoare la o donatie pe care are trebui sa o primim de la soacra mea. Soacra mea are un imobil dobadit prin ... (vezi toată discuția)