Buna ziua,
Aduc in discutie o situatie in care se afla mama mea si la care as dori sa cunosc parerile dvs.
Mama mea s-a casatorit cu tatal meu in 1974, din casatorie rezultand 2 copii. In anul 1989 tata paraseste domiciliul conjugal, un apartament cu chirie la stat. In anul 1992, apartamentul este cumparat de catre mama mea cu avans si rate la CEC de la stat, tatal renuntand la el printr-o declaratie notariala astfel ca pe CF apare inscrisa doar mama. In anul 1996 se pronunta divortul intentat de tatal meu in care nu se prevede nici un fel de partaj.
Intrebarea mea este: mama mea poate sa doneze apartamentul mie sau fratelui meu, sau sa-l vanda ?, Este nevoie de partaj?
Multumesc anticipat !
In contract nu scrie ca este casatorita sau necasatorita...doar numele ei. Interesant... cum s-a inscris in CF numai pe numele mamei apartamentul, desi ei nu erau divortati legal ?
Daca in cartea funciara e singurul proprietar, se poate sa scape si fara partaj. Daca va respinge un notar, mai incercati si la altii.
Cine stie ce declaratie a dat tatal si poate pe baza ei, s-a intabulat ca bun propriu.
Notarul la care a fost a cerut sa vina si tatal meu pentru a face partajul. Acesta se poate razgandi acum si poate sa nu mai recunoasca ce a declarat atunci, avand in vedere ca el s-a recasatorit intre timp si poate cealalta sotie ar dori cota parte din apartamentul tatalui, ceea ce nu mi se pare corect si moral....dar asa sunt legile:(. Singurul act pe care-l are mama este plangerea facuta de tatal meu prin care a intentat divortul in care declara ca i-a lasat apartamentul si bunurile din el mamei mele. Nu stiu cat de relevanta este aceasta....
Mostenire
zsorox
Tatal meu a murit in noiembrie 2014 iar mama mea a murit acum in ianuarie 2015
Eu sunt singurul lor copil, eu m-am nascut in 1983.
Locuiam impreuna, toti ... (vezi toată discuția)