avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme la vanzarea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme la vanzarea unui apartament

O alta problema destul de grava....mama mea este despartita din anul 1992 de tatal meu.Cand s-au despartit fiecare si-a cumparat cate un apartament.mama a semnat actele in luna februarie 1992,insa hotararea definitiva si irevocabila a divortului a fost in mai 1992,rezulta ca este bun comun....Problema este ca pe actul de vanzare cumparare nu este specificat nicaieri tatal meu,insa recent mama dorea sa vanda ap si niciun notar nu vrea sa fac actul de vanzarea cumparare fara procura tatalui.Tatal meu nici nu vrea sa auda....a zis ca nu il mai intereseaza trecutulk...Poate face mama ceva,un act aditional in instanta,sau nu stiu...ceva fara sa se ajunga la dat in judecata?Am consultat foarte multi avocati insa toti ziceau ca ar fi necesar de procura(pe care oricum nu are cum sa o obtina).Din ce auzisem eu ar fi un fel de act aditional ,sa se constate ca tatal meu nu a fost prezent la vanzarea apartamentului,nu este semnatura lui pe niciun act,numele nici atat.Va rog sa ma ajutati ca mama mea este mai in varsta si niciun avocat sau notar nu o baga in seama...:(:sorry:
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:51, 3 August 2010
nu o baga in seama, nu pt ca e in varsta, ci pt ca nu se poate vinde fara procura. ar fi cel mai usor si ieftin. altfel, va trebui sa faca partaj in instanta. mama era casatorita inca la achizitionare.
tata si-a cumparat apartament dupa ce hotararea a fost definitiva ?
Faptul ca sotul nu a fost prezent la incheierea actului si ca nu este mentionat in act este fara relevanta. Bunul este prezumat a fi comun pana cand se va face dovada ca nu e asa.

Solutia este o actiune in instanta - fie o actiune in constatare (daca mama poate dovedi ca bunul a fost cumparat din banii proprii) fie un partaj in cursul caruia sa dovedeasca faptul ca sotii au achizitionat fiecare cate un apartament din banii obtinuti prin impartirea in fapt a economiilor lor si ca este indreptatita sa ceara atribuirea in natura fara plata vreunei sulte.



dar daca pe contract apare numai numele mamei?are vreo relevanta?
depinde.. mama are acelasi nume ca acela de pe contract? scrie in contract ca e casatorita?
are acelasi nume ca si pe contract si nu este mentionat nimic ca este casatorita sau nu....este doar numele ei,ea este titulara,este doar semnatura ei...nu se pomeneste nicaierid e tatal meu...va rog ajutati-ma...

Alte discuții în legătură

Donatie apartament catre copii dollar_007 dollar_007 Buna ziua, Aduc in discutie o situatie in care se afla mama mea si la care as dori sa cunosc parerile dvs. Mama mea s-a casatorit cu tatal meu in 1974, din ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati! diana-andreea diana-andreea Buna ziua, voi incerca sa va explic problema mea. Tatal meu a primit de la bunicii mei un teren pentru care a facut act de vanzare cumparare in timp ce era ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament dodopch dodopch Buna ziua, am o intrebare .. Mama mea a dobandit un apartament in timpul casatoriei din partea bunicii, inafara de acesta mai avea inca unul care a fost ... (vezi toată discuția)