Buna ziua, am o intrebare .. Mama mea a dobandit un apartament in timpul casatoriei din partea bunicii, inafara de acesta mai avea inca unul care a fost cumparat impreuna cu tatal meu, intre timp ei au divortat si la partaj s-a partajat decat cel cumparat de ei doi, tatal meu la fel avand un apartament din partea bunicului meu.. Acum mama vrea sa vanda acel apartament dobandit de la mama ei, dar s-a lovit de o problema.. notarul i-a spus ca ii trebuie o semnatura din partea lui tata, o procura.. fara acea procura nu poate vinde apartamentul. ce putem face in aceasta problema? fiindca tata nu vrae sa vina sa semneze, a intrerupt orice fel de relatie si cu mine, si cu mama ... e o persoana foarte dificila, nu se poate face nimic in astfel de cazuri? Banuiesc ca si el cand va dori sa vanda apartamentul primit de la tatal ii va trebui semnatura din partea mamei..
Depinde cum l a primit....daca a fost donatie si exclusiv mamei dvs este bun propriu, daca l a mostenit de la mama dansei la fel este bun propriu, daca l a cumparat de la bunica atunci fiind in timpul casatoriei se prezuma ca este bun comun. Ce fel de act a incheiat mama dvs?!
:| Contract de vanzare-cumparare ... dar eu nu inteleg un lucru, la partaj s-a decis ca cele doua apartamente cel al mamei, si cel al tatalui sa nu se partajeze fiindca nu au contribuit niciunul dintre ei la acele apartamente, mama la al tatalui iar tata la al mamei. S-a partajat doar acela la care au contribuit amandoi.trebuie sa existe o solutie, daca era plecat in strainatate si nu vroia sa vina, ce puteam face?
Legal acel apartament fiind achizitionat in timpul casatoriei este bun comun! V a, sous doar adac era mostenit sau donat mamei era bun propriu. Intr adevar legal va trebuie si tatal care ori vine in act ori da o procura...
Partaj
SandraMT
Sunt eleva,am 18 ani jumatate,locuiesc cu mama mea in casa parintilor ei.Mama mea este divortata,tatal meu este recasatorit in alta tara.Am fost in custodia ei ... (vezi toată discuția)