avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cumparare auto - bun propriu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cumparare auto - bun propriu

Am rugamintea sa-mi spuneti daca este posibil sa fie achizitionat un autoturism ca bun propriu in timpul casatoriei?
Situatia sta in felul urmator
Mama va primi o suma de bani de la bunicul (tatal ei)si doreste sa cumpere o masina care sa fie bun propriu
Tata este debitor si evident mama nu doreste sa fie facut un partaj in cazul in care el va fi executat silit de banca

Cum sa procedeze mama in aceasta situatie ? Sa mearga la notar cu bunicul ( tatal ei ) si sa semneze un act prin care banii sunt primiti din partea acestuia expres pt ea ? Poate fi atacat acest act?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 23:10, 11 August 2013
Daca masina va fi cumparata cu niste bani care apartin bunicului, atunci acest bun va fi bunul propriu al mamei.
Conf art 340 lit g) Cod Civil, sunt bunuri proprii "bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora".

Este indicat ca bunicul sa faca un act de donatie in favoarea mamei Dvs. pentru acea suma de bani, pentru a putea dovedi ulterior ca acea suma de bani i-a apartinut acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata numai pe numele sotului freeanifer freeanifer Cu riscul de a trezi zimbete , intreb daca exista o cale legala prin care unul din soti (eu) sa-mi cumpar in autoturism (apartament etc) fara ca sotia sau ... (vezi toată discuția)
Speta despre imobilele detinute de soti victorjitareanu victorjitareanu Casatoriti : el va avea un apartament de la maica-sa, care ii va veni prin partaj, dupa succesiunea in urma decesului tatalui ( un apt de vreo 130.000 ... (vezi toată discuția)