avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog sa ma ajutati!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog sa ma ajutati!

Buna ziua, voi incerca sa va explic problema mea. Tatal meu a primit de la bunicii mei un teren pentru care a facut act de vanzare cumparare in timp ce era casatorit legal cu mama mea dar despartit in fapt. Pentru ca este considerat drept dobandit in timpul casatoriei legea ii ofera jumatate din teren mamei mele. Pe acest teren tatal meu a primit o casa mostenire de la bunici, casa pe care tatal meu vrea sa imi faca act de vanzare cumparare mie, dar din cate ne-au spus notarii avem nevoie de intabularea terenului, intabulare care nu se poate face fara samnatura mamei mele. Nu am mai vazut-o de 18 ani, ea nu vrea sa ne dea nici semnatura, nici copie de pe buletinul ei sau act de procura cum ca renunta in favoarea mea, nu vrea nici teren nici sa imi faca actele, deci nu vrea nimic, doar sa ne impiedice sa ducem la bun sfarsit actele. Ne-au sfatuit sa o actionam in judecata pentru partaj fortat, dar intrebarea mea este: se poate face in vre-un fel sa pot trece macar casa pe numele meu? Ea are drept la jumatate de teren, sub nici o forma la casa(cel putin asta am inteles). Tatal meu nu imi poate face act de vanzare cumparare pe jumatatea de teren pe care este construita casa? Caut o solutie pentru a putea duce la bun sfarsit trecerea casei pe numele meu. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: diana-andreea , utilizator 02:11, 26 Ianuarie 2011
Solutia este divortuyl si partajul dintre parintii dumneavoastra dupa care tatal dvs. poate face ceea ce doreste cu imobilul. Este o nelamurire. daca tatal dvs. a primit in timpul casatoriei de la tatl sau un teren acesta este bun propriu si nu comun ;sub ce forma l-a primit ?Mergeti cu actele la un avocat .
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns. Am uitat sa precizez faptul ca tatal meu s-a divortat in fapt in anul 1989 si legal in 1997. In acel moment s-a facut partaj pentru apartamentul pe care tatal meu il cumparase dar care s-a considerat drept dobandit in timpul casatoriei. Pentru terenul de la tara nu s-a facut partaj. Voi incerca sa va explic situatia:
- in anul 1991 bunica mea a obtinut autorizatie de constructie a unei locuinte pe un teren ce ea era propietara.
- in anul 1992 acel teren i l-a incredintat tatalui meu printr-un contract de vanzare cumparare.
- in urma decesului acesteia imobilul avand autorizatia de constructie pe numele bunicii a fost nevoie de semnatura fratilor tatalui meu in favoarea acestuia. Prin urmare are act de unic mostenitor pe casa. Casa este un bun propiu al tatalui meu, dar terenul un bun comun.
Iar acum nu gasim nici o cale de a duce la bun sfarsit trecerea pe numele meu a acestei case, deoarece este necesara intabularea terenului si nu o putem face fara mama mea. Solutia este doar un partaj fortat? Sa o dau in judecata sa ii dau ce omenesc nu ii apartine? Nu vrea sa stie nimic de mine de 18 ani...este chiar necesar sa ne intalnim in tribunal? Va multumesc din suflet pentru indrumari, nu am posibilitate de moment sa ajung la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de partaj CrashOverride CrashOverride Buna ziua , Am si eu o mica intrebare legata de o mostenire si un partaj. In discutie sunt 2 case si un teren , bunicul meu a facut acte mamei mele si mie ( ... (vezi toată discuția)
Părinții mei divorțează. cui i se cuvin bunurile din căsătorie, dacă unele sunt pe numele tatălui meu? Ioanis23 Ioanis23 Buna ziua. Autoturismul este pe numele tatalui meu. Casa este tot pe numele lui, dar a fost facuta in perioada casatoriei, pe pamantul din partea parintilor ... (vezi toată discuția)
Dubla succesiune SinzianaN SinzianaN Buna ziua. Incerc sa fiu cat mai succinta. Bunicul meu (care traieste) a fost casatorit de doua ori. Din fiecare casatorie a rezultat cate un copil. Acum e ... (vezi toată discuția)