avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Bună ziua. În 1992,parintii mei au cumpărat o casa, pe numele fratelui meu(vechii proprietari i-au vândut direct fratelui) . În 1994 mama a decedat, iar tatăl i-a stricat actele de vânzare cumpărare (spunând ca actul de vânzare cumpărare a fost o simulare, pretinzând ca a fost o donație și ca prețul l-a plătit părinții, adică mama și tata) . În urma hotararii judecătorești el a devenit unicul proprietar. Mie, în calitate de fiică, mi se cuvine vreo parte din acea casă? Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Simona Tiganus , utilizator 22:15, 5 Noiembrie 2018
Mulțumesc frumos.

raluk0207 a scris:

Păi de aia v-am întrebat cand a fost pronunțată hotărârea judecătorească...
Si din ce am inteles după dvs, a fost după decesul mamei, deci nu e cumpărat în timpul căsătoriei cu mama, ci e bunul propriu al tatălui.
Prin urmare, da, poate să îl vândă, să îl doneze, să dispună de el după cum dorește.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului la apartamentul parintilor Annamaria95 Annamaria95 Buna seara,am o mica nelămurire, părinți mei sunt despărțiți de 15 ani , eu sunt majora, ei doi au un apartament impreuna ,precum eu port numele ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii de la parintele supravietuitor cornelia1002 cornelia1002 Stimati consultati, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : suntem doi frati iar unul dintre parinti (tatal) a decedat in urma cu 10 ani. A mai ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire costeltod costeltod părinții mei au constituit o casa in perioada 1981 - 1989 pe terenul tatalui in care se mai afla si o casa părinților tatălui meu. În 1991 decedeaza tata ... (vezi toată discuția)