Organele fiscale pot solicita furnizarea secțiunii „Stocuri” din fișierul standard de control fiscal unui contribuabil ce are o evidență a stocurilor pentru care utilizează metoda global-valorice de evaluare a acestora?
Contribuabilul care utilizează pentru evaluarea stocurilor metoda global-valorică, în condițiile legii, este obligat să renunțe la ea și să treacă la utilizarea unei metode cantitativ-valorice în vederea raportării secțiunii de stocuri din fișierul standard de control fiscal?
Contribuabilul care utilizează metoda global-valorică de evaluare a stocurilor are obligația legală de a raporta această secțiune din fișierul standard de control fiscal în cazul în care i se solicită?
Buna ziua.
Dețin un teren, achiziționat prin contract de vânzare cumpărare din 1998 pe care însă, nu l-am intabulat. In 2007 am incercat intabularea, care a fost respinsa. Am constatat atunci, mai multe nereguli : - schiță eliberată de primărie este corectă că suprafața, vecini și amplasare, însă, are înscrisă în mod eronat numărul parcelei. Notariatul a luat de buna acea schiță și a perfectat contractul de vânzare. O alta neregula ar fi că, terenul achiziționat apare înscris în un titlu de proprietate emis în 2020, deci 2 ani mai târziu decât vânzarea. Pe contractul de vânzare cumpărare apare înscris un titlu de proprietate existent la acea vreme și numărul de parcela din acel titlu. Ambele titluri de proprietate aparțin aceleiași persoane (vânzător).
La data de astăzi, terenul exista, este neintabulat, este în folosință noastră, avem autorizații de construcție emise de primărie pe el și certificat de urbanism, însă nu îl putem intabula. Nu pot fi confundate terenurile din cele doua parcele, fiind de forma diferită, al nostru este la strada cu o latura rotunjita, celălalt, înscris eronat fiind într-o grădină, fara drum de acces la el.
Am incercat obținerea in instanță a rectificări erorii din contractul de vânzare cumpărare, însă, ne lovim de o alta problema : vânzătorul a decedat, iar moștenitorii nu doresc deschiderea succesiunii, dar nici renunțarea la ea - stau in pasivitate, neavând interes, întrucât, decedatul le-a făcut copiilor acte de vânzare cumpărare pe terenurile pe care le stăpânesc.
In cadrul procesului, a fost dispusă expertiza, care a arătat faptul că terenul exista, numărul de parcela înscris este eronat, este în stăpânirea noastră, îngrădit, plătim impozite pe el, nu sunt litigii, este neintabulat, însă, pentru a se pronunța hotărârea în proces este nevoie de prezența moștenitorului - altfel, se respinge acțiunea.
Exista o soluție în acest caz, pentru a putea intabula dreptul de proprietate, putem obliga susceptibili să fie parte în acțiunea deschisă, sau acțiunea a fost deschisă de mine eronat?
Care ar fi soluția de rezolvare?
Multumesc
Am in executare de la o persoana fizica sima de 3000 ron.
Ulterior, aceasta intra in executare pentru cheltuieli de judecata de 1000 ron. Se adauga cheltuieli de executare de 450 ron.
Cum se efectueaza stingerea cheltuielilor din executare?
Se compenseaza debitul, sau toata suma de 1450 lei?
In baza carui articol de lege?
Multumesc
Un apartament in care are dreptul sa locuiasca ea.
Se marita. El, se muta si isi face mutatia in apartament.
Nu au mai platit chiria si utilitatile.
Am inceput procesul impotriva ei. Sunt la primul termen.
INTREBARE: Mai pot modifica actiunea sa ma indrept si impotriva lui? Intrucat, sesizez ca, ea si-a intrerupt contractul de munca ramanand doar coasigurata prin sot, el fiind cel care ar avea posibilitatea de a fi executat.
Nu inteleg ce inseamna aceasta formulare : "dar dacă el dovedeşte că nu e reavoinţă neplata pensiei, nu va fi sanţionat penal", atata timp cat omul se misca (nu demonstreaza un handicap care sa il impiedice sa munceasca).
E drept ca poate, pentru a evita executarea silita nu inregistreaza bunuri pe numele lui si nu are venituri licite. Dar se pune intrebarea : cu ce isi achita masa, locuinta, imbracamintea, utilitatile, etc. Daca are pentru acestea si este apt de munca, nu inseamna totusi reavointa?
Are profit dar.. nu a scos dividende si.. nh va scoate cel putin, deocamdata..
Legislatia noatra actuala ii ajuta fantastic.. De mancat, mananca, are auto, plateste chirie dar.. nu este salariat si nu incaseaza dividende..
AV. GABRIELA GERBER a scris:
Cu o simpla cerere de informare la registrul comertului veti putea afla daca este administrator si in cate societati, apoi veti putea afla daca incaseaza venituri in aceasta calitate. De asemena veti putea afla daca societatea in care este asociat unic inregistreaza profit, precum si daca si cat a incasat cu titlu de dividende.
M-am exprimat gresit - nu era vorba de plecare de acasa ci de.. neplata pensiei de intretinere
AV. GABRIELA GERBER a scris:
Pentru neplata pensiei aveti la dispozitie executarea silita, precum si plangerea penala pt infractiunea de abandon de familie.
Pt a iesi din tara, aveti la dispozitie actiunea in suplinirea consimtamantului tatalui.
Parasirea dimiciliului conjugal nu are nicio legatura cu drepturile si obligatiile parintesti.
Incercati sa distingeti intre relatia maritala si relatia parinteasca tata-copil, caci sunt distincte si nu decurg una din cealalta.
In functie de delasarea tatalui si neparticiparea alaturi de copil in viata acestuia si in sustinerea procesului de crestere si educatie se poate oricand solicita o noua hotarare judecatoareasca care sa schimbe modul de exercitare a autoritatii parintesti.
Despre delasarea tatalui era vorba, nu de relatiile maritale - care, am precizat la inceput, s-au incheiat amiabil.
Multumesc
AV. GABRIELA GERBER a scris:
Pentru neplata pensiei aveti la dispozitie executarea silita, precum si plangerea penala pt infractiunea de abandon de familie.
Pt a iesi din tara, aveti la dispozitie actiunea in suplinirea consimtamantului tatalui.
Parasirea dimiciliului conjugal nu are nicio legatura cu drepturile si obligatiile parintesti.
Incercati sa distingeti intre relatia maritala si relatia parinteasca tata-copil, caci sunt distincte si nu decurg una din cealalta.
In functie de delasarea tatalui si neparticiparea alaturi de copil in viata acestuia si in sustinerea procesului de crestere si educatie se poate oricand solicita o noua hotarare judecatoareasca care sa schimbe modul de exercitare a autoritatii parintesti.
In urma divortului, am stabilit de comun acord custodia comuna asupra minorului, cu resedinta la mama.
Tatal are obligatia platii unei pensii de intretinere stabilite la nivelul unui salar minim.
Insa, nu a platit aceasta pensie de intretinere de mai bine de jumatate de an.
INTREBARE:
Procesul penal intentat pentru parasire de domiciliu ar putea avea ca urmare retragerea tatalui din dreptul parental?
Adica, mai pe romaneste :daca tot nu platesti, macar nu ma incurca.. trebuie sa tot cer voie pentru iesiri din tara, unuia care nu are grija minima de copil???
Impreuna cu mama si fratele meu, am achizitionat un apartament. Fratele a decedat. Casatorit, fara copii. Procesul de partaj este in curs.
Cumnata s-a recasatorit si are un copil.
____________
Am incercat sa fac evacuare intrucat trecuse 1 an dd la deces si se recasatorise, instanta a intrerupt actiunea pana la definitivarea partajului.
Am deschis actiune catre fosta cumnata prin care solicit evaluarea in bani a neutilizarii cotei de 2/3 din apartament. Aceasi solutie de intrerupere pana la data finalizarii partajului.
Problema este ca fosta cumnata nu are loc de munca, doar sotul ei. In cazul finalizarii procesului de partaj, creanta stabilita va fi certa. Cred eu ca ma poate executa prin scoaterea la vanzare a apartamentului.
INTREBARE:
Pot in vrun fel opri aceasta executare pana la finalizarea procesului prin care se v stabili chiria stabilita. In caz negativ, nu prea mai am de unde recupera creanta.
Sau, pot macar reveni in proces, sa ma indrept impotriva ambilor soti ca debitori?
Intrucat, ambii locuiesc in acel apartament,
pe toata perioada si intrucat, el este salariat, ea nu - ea, fiind asigurata la CASS prin efectul legii, ca sotie. Si, va sta asa, mult si bine..