avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate VIO DASCALU

Activitate VIO DASCALU

In cazul in care o firma are in derulare inspectie fiscala pentru distribuire tichete cadou propriilor salariati, care au primit aceste tichete in perioada 2016-2019 si pentru care s-a platit doar impozit, fiscul poate reincadra aceste tichete in venituri salariale si sa oblige firma la plata contriibutiilor? Intreb pt. ca sunt nelamurita daca amnistia se aplica si in aceasta situatie. Mentionez ca distribuirea acestor tichete propriilor salariat s-a facut conform Ccm. Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Legea de anulare a unor obligații fiscale vizează doar obligațiile fiscale, rezultate de pe urma reâncadrării tichetelor, de până la 31 decembrie 2020. De la 1 ianuarie 2021 au fost introduse unele prevederi care aduceau unele clarificări privind taxarea în cazul tichetelor, iar de la 18 decembrie 2021 situația acestora a fost reglementată strict, urmând să mai poată fi acordate doar propriilor angajați.

Citește mai mult la: [ link extern ]

Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu acordarea tichetelor cadou acordate inainte de anul 2020 si va rog mult sa ma ajutati : in primul rand n-am inteles daca legea privind Legea privind amnistia in privinta tichetelor cadou a fost promulgata de presedinte si in al doilea rand nu inteleg daca aceasta amnistie se aplica si angajatorilor care au acordat aceste tichete cadou propriilor angajati. Mentionez ca ele au fost trecute in CCM. Multumesc!
Buna ziua. Am o intrebare referitoare la indemnizatia directorului general al unei societati comerciale, acesta avand contract de mandat: exista obligatia de a -i majora si aceastuia indemnizatia la 3000 lei incepand cu 1 ianuarie? Multumesc!
Buna ziua. Firma vrea sa angajeze cetateni din Sri Lanka. Ma intereseaza, din momentul in care acestia obtin toatele avizele si actele necesare angajarii si sederii in Romania, ce documente trebuie sa intocmeasca firma angajatoare, adica trebuie intocmit CIM conf. Legii 283/2022, se pot declara in D112 daca nu au CNP, de asemenea in Revisal .
Multumesc!
Buna dimineata! As dori sa stiu daca s-a mai intamplat ceva in legatura cu amnistia aplicata tichetelor cadou acordate inainte de anul 2021.
Multumesc anticipat!

Cum inregistram in REVISAL o zi de suspendare. De exemplu vreau sa inregistrez pe 30 aprilie o zi de suspendare. Cand inregistrez data inceput, data sfarsit si data incetarii suspendarii. Multumesc!
Ce pasi trebuie urmati pentru reducerea saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile, pe o perioada de timp mai mare de 30 zile lucratoare
CUM SE CALCULEAZA CAM pentru director cu contract de mandat si pentru administratori cu contract de administrare