avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate radukam

Activitate radukam

Buna.

Multumesc pentru raspuns.

Dar dvs ati semnalat scurgerile de gaze, cei de la Eon au venit, au constatat situatia (implicit absenta detectorului) si au hotarat sistarea furnizarii. Pana una alta, nu ma va ramane decat sa contractati un instalator autorizat, sa remediati problema si sa cereti reluarea furnizarii gazelor. ,
- Asta s-a facut pana la urma am mers mai departe si am gasit cu greu o firma care la insistentele mele cumva au venit si au remediat problema. Ceea ce am argumentat mai sus este ca aceasta firma(Eon, sau poate fi alta firma...) nu a procedat, dupa parerea "mea" si conform CE-ului la fel, corect.

Daca motivul sistarii a fost existenta scurgerilor de gaze, cei de la Eon au actiont legal. Normele ANRE.
- Aici este o lege nu rea, foarte rea, votata de o comunitate incompetenta si neorganizata si va argumentez de ce:

- Unu la mana banuiesc ca stiti ce inseamna CE da? daca nu, aveti o varianta aici: [ link extern ] .
- Doi la mana, la fel banuiesc ca stici ce inseamna "un Certificat de calitate a produselor sau serviciilor". link: [ link extern ] :
Certificatul de garanţie confirmă calitatea produselor de folosinţă îndelungată. Stabilirea termenului de garanţie se face prin acte normative sau prin contract. Momentul începerii termenului de garanţie este vânzarea produselor către client sau, în cazul instalaţiilor sau maşinilor complexe, punerea în funcţiune.

... si ar mai fi explicatii de ce in acest caz nu a procedat corect firma(furnizor de gaz si servicii).

Deci in concluzie, Eon, nu a procedat corect, conform CE-ului si a "Spațiul Economic European", ma refer sa remedieze problema pana la capat si sa nu paseze aceasta procedura de remediere si responsabilitate la client, atata timp cat ei furnizeaza aceste servicii si produse, unde in spatele acestor servicii si produse, ar trebui sa respecte procedurile de siguranta si de remediere si nu de oprire a serviciilor,

Banuiesc ca pe deoparte sunteti deacord cu mine...

Multumesc.









Buna ziua.
Multumesc pentru interventie.
Situatia mai pe larg e in felul urmator:

Imobilul este mai vechi, cu o existenta de peste 50 de ani. Contractul de atunci nu este la indemana... probabil a fost sistemul de gaz de stat ca si furnizare, actualul E-Eon gaz partial privat ca sa zic asa acuma...

Problema aparuta a fost fost in incinta scarii(a imobilului, unde au fost scapari de gaze).
Unde la o sesizare facuta catre E-On Gaz(cinstita firma), in legatura cu problema intampinata(scapari de gaze la instalatia de gaz de pe scara imobilului), ei au zic ca intervin sa rezolve problema.

Bun au intervenit in sensul ca au lasat imobilul fara gaz pentru o perioada nelimitata(ca prima interventie cica), si noi cei 36 de familii din imobil sa gasim o firma sa ne remedieze problema in continuare... (in plina iarna, unde se aflau familii, copii, batrani, etc)

Reformulez intrebarea finala:

Cum este posibil si daca este voie sa faca asa ceva o firma ce acest calibru, sa lase nerezolvata problema, in sensul de a inchide gazul la imobil... si atat?
Ce fel de organizare este asta?
Este voie legal asa ceva, sa lasi un imobil in situatia data, ...asa?

Stima!
De ce o firma de gaz cum este E-ON(autorizata sa furnizeze servicii de gaz), nu rezolva pana la capat(cum ar fi civilizat si normal) o probleme de interventie in incinta unui bloc? si de ce lasa blocul fara gaz, fara a intervenii tehnic la problema depistata cu gazul in bloc?

Sa fie cumva Incompetenta sau sa fie o organizare nesimtita?

Daca este vorba despre un spital, scoala, sau camin, atunci ce se intampla si cat de repede si civilizat se rezolva o astfel de problema, fara a lasa toata incinta fara caz in mijlocul iernii?

De ce o firma de gaz autorizata sa furnizeze gaz, nu intervine tehnic cu remedierea problemei pana la capat, la solicitarea unui locuitor din incinta respectiva?
Multumesc.

ynocentta a scris:

Atat timp cat terenul pe care urmeaza sa fie edificat imobilul reprezinta domeniu public,primaria locala prin PUZ si HCL poate dispune dupa proprul interes utilizarea acestuia
Pentru constructie imobil nu este necesar acordul asociatiei de proprietari

Buna @ynocentta. Este posibil ca acel teren sa fie cumparat. Dupa care urmeaza a se construi pe el. Deci daca nu se poate obtine un drept de a fi intrebati(ca asociatie)... atunci asta este.

Bine Multumesc!
Buna ziua!
Am o rugaminte la cine ma poate ajuta cu o informatie si anume:
Cat de legal sau ilegal este sa se construiasca un bloc langa un alt bloc fara acordul asociatiei de propietari al blocului vecin??
Pentru ca dupa caz, este posibil sa se construiasca un bloc in zona blocului care este afectat.