avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Activitate cip762001

Activitate cip762001

Răspuns la discuția Salariu
nikol.ilea a scris:

Atunci discutati cu angajatorul, ii expuneti motivele / realizarile / responsabilitatile / activitatea dvs pentru care solicitati o majorare a salariului.
Mergeti cu argumente clare (nu ca are colegul mai mult si munciti la fel) si aveti toate sansele ca din ianuarie sa primiti o marire de salariu.

Nu asta e problema, ca de discutat am discutat si am primit.... promisiuni. Intrebarea mea era daca legal pot actiona cumva sa-i determin sa primesc o remuneratie conform sarcinilor de serviciu.
Multumesc oricum pt raspunsuri.
nikol.ilea a scris:

Daca salariul este minim cat prevede legislatia in vigoare nu aveti cum sa trageti angajatorul la raspundere. Din nefericire salariile nu sunt nivelate si fiecare are atat cat isi negociaza cu angajatorul. Puteti incerca sa aveti o discutie cu angajatorul si sa cereti o marire de salariu, dar nu cred ca este bine sa spuneti ca stiti cat are colegul. In principiu salariile sunt confidentiale si ati putea fi sanctionat pentru ca stiti si mai si spuneti ca stiti.

Prin natura celei de-a doua functii, a trebuit sa contrasemnez ultimele fise de negociere ale salariilor colegilor si subalternilor mei, deci nu am de ce sa fiu sanctionat. Deci, acesta este adevarul: un subordonat al meu are salariul mai mare decat mine, cu toate ca eu fac aceeasi treaba ca si el, plus suplimentar pt cea de-a doua functie.
nikol.ilea a scris:

Salariul dvs corespunde pregatirii dvs din punct de vedere legal ?

Nu stiu cat ar trebui sa primesc pt pregatirea mea. Va referiti la faptul ca un angajat cu studii superioare trebuie sa primeasca un salariu nu mai mic de .. nu stiu cat. Da, din acest punct de vedere da. Problema mea este ca un alt coleg de al meu cu pregatire inferioara mie (el subinginer si eu inginer si cu diploma de master) primeste un salariu mai mare decat mine, cu toate ca eu pt aceeasi munca ca si el, plus inca alta munca pt functia suplimentara, primesc un salariu mai mic. Ce parere aveti? Tipic romanesc nu?
Discuție Salariu
Buna ziua,
In compania in care lucrez eu am doua functii din anul 2007(sa zicem A si B), cu fisele de post aferente.
Problema este ca salariul meu este mai mic decat a unor colegi de-ai mei, care au doar o singura functie, una dintre cele pe care le am si eu (B).

Am discutat cu conducerea si am cerut sa fiu remunerat conform pozitiei pe care o ocup, dar de fiecare data primesc doar promisiuni.

Asi vrea sa stiu ce cai legale am pentru a-i putea determina sa-mi acorde remuneratia corecta.

Precizez ca lucrez intr-o societate pe actiuni, cu capital majoritar de stat.

Va multumesc
Ai dreptate nu ma obliga nimeni sa stau. Numai ca eu am incercat sa ridic problema legalitatii, a discriminarii pe criterii de varsta, ca sa stii nu are cine sa ma evalueze pe mine, pt ca sunt doar 2 persoane in toata firma care se pricep sa faca ce fac eu (scuze lipsa de modestie) Si crede-ma nu mai sunt asa de tanar, dupa aproape 10 ani de experienta, dupa 10 ani in care am dat totul pt unitatea asta, am facut totul din pasiune si din placere, nu cred ca e corect ca acum cand ar trebui sa incep sa culeg niste roade sa mi se dea cu flit.
Acum dupa ce am scos la liman un proiect ft important sa plec daca nu imi convine. Asta nu e corect. Dupa ce ani de zile in care 2-3 oameni (toti tineri) am tinut in spate vreo 10 (jum cu 25% spor de vechime), acum n-avem decat sa plecam. Dar ce mai e corect si echitabil in tara asta.
Repet nu moralitatea o ridic eu aici, ci legalitatea. Daca are cineva un raspuns legal , va rog.
De fapt asta reprezinta o crestere de salariu mascata, la unii mai mult , la altii mai putin. E o miscare perfida a conducerii, sa ia fata ca vezi doamne s-au marit salariile. Dar eu vin si intreb, asta nu constituie o discriminare pe criterii de varsta, cf art 154 alin 3 din codul muncii?
"(3) La stabilirea si la acordarea salariului este interzisa orice discriminare pe criterii de sex, orientare sexuala, caracteristici genetice, varsta, apartenenta nationala, rasa, culoare, etnie, religie, optiune politica, origine sociala, handicap, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenta ori activitate sindicala."

Mie cam asa imi suna, cei mai in varsta primesc mai mult, cei mai tineri mai putin, ca vorba aia , "batranii" isi iau grosul, cei tineri sa mai rabde. Nu mai vorbim de modul cum freaca menta toti bosorogii. Sentiment de mare greata!!
Tocmai ca unitatea la care lucrez este o regie autonoma, recent transformata in sc si este de interes public.
Eu nu am semnat nici un contract individual in acest sens.
Incepand cu luna trecuta la societatea la care lucrez s-a decis introducerea sporului de vechime in salariu. Eu avand vechime de 9 ani si 10 luni aveam un spor de 10% care a fost introdus in salariu. Nemultumirea mea este legata de faptul ca peste 2 luni asi fi trecut la un spor de vechime de 15%, deci am fost privat de 5% din start.
Mai mult in urma acestei decizii exista colegi de ai mei ale caror salarii sunt acum mai mari decat al meu, pt ca aveau spor de vechime de 25%. Asta in conditiile in care ei imi sunt si subordonati, conform fisei postului.
Vreau sa intreb cat de legal este acest lucru? Sa am un salariu mai mic decat subordonatii mei? Si in momentul in care voi ajunge la sporul de 15% nu e normal sa mi se introduca si diferenta de 5%? Multumesc