avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu

Buna ziua,
In compania in care lucrez eu am doua functii din anul 2007(sa zicem A si B), cu fisele de post aferente.
Problema este ca salariul meu este mai mic decat a unor colegi de-ai mei, care au doar o singura functie, una dintre cele pe care le am si eu (B).

Am discutat cu conducerea si am cerut sa fiu remunerat conform pozitiei pe care o ocup, dar de fiecare data primesc doar promisiuni.

Asi vrea sa stiu ce cai legale am pentru a-i putea determina sa-mi acorde remuneratia corecta.

Precizez ca lucrez intr-o societate pe actiuni, cu capital majoritar de stat.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 14:04, 26 Noiembrie 2009
Salariul dvs corespunde pregatirii dvs din punct de vedere legal ?
In Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010, la art. 41 lit.f), se mentioneaza ca: "pentru exercitarea si a unei alte functii se poate acorda un spor de pana la 50% din salariul de baza al functiei inlocuite"
nikol.ilea a scris:

Salariul dvs corespunde pregatirii dvs din punct de vedere legal ?

Nu stiu cat ar trebui sa primesc pt pregatirea mea. Va referiti la faptul ca un angajat cu studii superioare trebuie sa primeasca un salariu nu mai mic de .. nu stiu cat. Da, din acest punct de vedere da. Problema mea este ca un alt coleg de al meu cu pregatire inferioara mie (el subinginer si eu inginer si cu diploma de master) primeste un salariu mai mare decat mine, cu toate ca eu pt aceeasi munca ca si el, plus inca alta munca pt functia suplimentara, primesc un salariu mai mic. Ce parere aveti? Tipic romanesc nu?
Daca salariul este minim cat prevede legislatia in vigoare nu aveti cum sa trageti angajatorul la raspundere. Din nefericire salariile nu sunt nivelate si fiecare are atat cat isi negociaza cu angajatorul. Puteti incerca sa aveti o discutie cu angajatorul si sa cereti o marire de salariu, dar nu cred ca este bine sa spuneti ca stiti cat are colegul. In principiu salariile sunt confidentiale si ati putea fi sanctionat pentru ca stiti si mai si spuneti ca stiti.
nikol.ilea a scris:

Daca salariul este minim cat prevede legislatia in vigoare nu aveti cum sa trageti angajatorul la raspundere. Din nefericire salariile nu sunt nivelate si fiecare are atat cat isi negociaza cu angajatorul. Puteti incerca sa aveti o discutie cu angajatorul si sa cereti o marire de salariu, dar nu cred ca este bine sa spuneti ca stiti cat are colegul. In principiu salariile sunt confidentiale si ati putea fi sanctionat pentru ca stiti si mai si spuneti ca stiti.

Prin natura celei de-a doua functii, a trebuit sa contrasemnez ultimele fise de negociere ale salariilor colegilor si subalternilor mei, deci nu am de ce sa fiu sanctionat. Deci, acesta este adevarul: un subordonat al meu are salariul mai mare decat mine, cu toate ca eu fac aceeasi treaba ca si el, plus suplimentar pt cea de-a doua functie.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt angajata pe post de casier la un carp si salariul ... Raluca38 Raluca38 Buna ziua! Sunt angajata pe post de casier la un carp si salariul meu difera ,adica este mai mic cu mult fata de al colegelor mele cu toate ca prestam aceeasi ... (vezi toată discuția)
Sedinta facuta de sef bcfbmv bcfbmv Buna ziua, Spuneti-mi va rog, daca seful ne cheama la sedinte atunci cand vrea el, chiar de 2 ori pe luna si nu prea ne zice nimic, ci vrea el sa arate ca e ... (vezi toată discuția)
Greseli in calculul unei mariri salariale b00b00r00za b00b00r00za Buna ziua, Anul trecut in August, firma la care lucrez a facut niste mariri salariale care urmau a se acorda lunar, in functie de o limita inferioara si ... (vezi toată discuția)