avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Activitate N.ela

Activitate N.ela

Care este data de la care următoarele articole se pot aplica și altor contravenții în afara celor rutiere? Mulțumesc!
Art. 21. -
(1) Prevederile cap. I-IV se aplică, în sistem pilot, amenzilor contravenționale la regimul circulației pe drumurile publice aplicate conducătorilor de autovehicule.
Modificări (1)

(2) Organizarea, funcționarea, finanțarea și administrarea sistemului informatic de gestionare a titlurilor de creanță electronice se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

(3) Prevederile cap. I-IV se aplică amenzilor contravenționale, altele decât cele prevăzute la alin. (1), pe măsura dezvoltării sistemului informatic prevăzut la alin. (2), de la data stabilită prin hotărâre a Guvernului.
Art. 20, OUG 2/2001 Daca o persoana savarseste mai multe contraventii constatate in acelasi timp de acelasi agent constatator, se incheie un singur proces-verbal.
Ma gandeam ca ref la acest art, trebuiau constatate ambele contraventii in acelasi pv si as fi facut o singura plangere...de aici am initiat si intrebarea.
Buna seara!
Am primit doua procese-verbale de contraventie constatate in acelasi timp, de acelasi agent constatator. Pentru a face plangere contraventionala, e nevoie sa fac tot doua sau pot face o singura plangere cu referire la ambele procese verbale?
Multumesc!
Buna ziua,
Sunt creditorul unei societati dizolvate la cererea ORC pentru neprelungirea sediului. Doresc sa fac opozitie pe care sa o depun la ORC, dar as avea nevoie de un model si daca puteti sa-mi spuneti cuantumul taxei de timbru, daca este fixa sau se calculeaza in functie de valoare.
Va multumesc!
Buna ziua!
Un angajat este prins furand de la colegi, iar in urma acestei situatii demisioneaza.
Societatea are vreo obligatie sa anunte politia sau vreo alta obligatie?