avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate Mihiul

Activitate Mihiul

Discuție Legea 231/2018?
Părinții mei au cumpărat o casa naționalizată , in 1997. Ei aveau pe lângă casa si o bucățică de pământ . Ei locuiesc in aceasta casa din 1975. Ar putea beneficia de legea 231/2018 pentru a deveni proprietari pe suprafața de pamant din vecinătatea casei, deținuta in prezent in chirie de la primărie ?
Răspuns la discuția Proprietate dubla?
Situația e cam așa : părinții mei au cumpărat prin legea 112 sau 10 ( casa naționalizată ), o parte a unei case , cu beci si magazie. Au act de vânzare -cumpărare pe toate acestea. Ceea ce este ciudat, e faptul ca pe act nu e trecută suprafața si localizarea la beci si magazie. Beciul e la o distanța de vreo 10 metri de locuința . Între timp cineva a cumpărat o bucata de pământ ( nu știm cat) dar ei au intrat cu buldozerul pt nivelare si au dărâmat o parte din beci. Ei spun ca e proprietatea lor,( poate așa o fi ) ai mei stau de 40 de ani si intr-adevăr au cumpărat si acum nu știm ce e de făcut .
Se poate ca o persoana sa dețină un beci subteran iar o alta persoana sa cumpere si sa construiască o casa deasupra beciului meu?