avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Activitate Andreia02

Activitate Andreia02

Buna ziua, am dat la reparat in garantie un iPhone pentru ca bateria tine foarte putin si in apel se aude farte incet. Garantia expira saptamana viitoare. Defectele reclamate tin strict de microfon si baterie, desi este si sticla (nu display-ul) spart intr-un colt. Cei de la service au zis ca telefonul nu mai poate fi reparat, doar schimbat 1 la 1 pentru 1550 RON si pentru ca este spart nu este acoperit de garantie. In preturile service-ului scrie ca inlocuirea unui display este 800 si nu este acoperit de garantie.

Eu am citit ca au obligatia sa repare telefonul in 15 zile calendaristice si defectele estetice nu sunt acoperite. In principiu as vrea sa ii dau in judecata pentru ca refuza reparatia tocmai ca sa iasa din garantia legala de 2 ani. Am inteles ca au mai fost cazuri in strainatate unde reclamantii au castigat.

Are rost sa caut un avocat? Ma puteti ajuta cu legislatia pe acest subiect?
Bună ziua, ultima zi de lucru trebuia sa fie 16 iulie. Din păcate am avut concediu medical pana pe de pe 13 pana pe 18 iulie 7 zile (5 lucrătoare). Preavizul se prelungește cu zilele de concediu plus cele 3 zile pe care trebuia sa le lucrez pana pe 16 sau doar cu numărul de zile de medical? Îmi puteți spune când va fi ultima zi?

Mulțumesc