1. Cererea trebuie facuta de de genul: Subsemnata... in calitate de membru al asoc. .... REPREZENTATA DE DL.... CONFORM procurii notariale nr. .../din data, solicit urmatoarele.
2. fie o faceti in dublu exemplar si solicitati semnatura de primire ( am primit un exemplar astazi.... nume, functie, semnatura) pe al doilea de la presedinte si administrator, fie o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.
3. Daca ati facut deja acest lucru in aceasta forma sau similar, puteti sa va adresati directiei specializate a primariei. La raspunsul dansilor ca asociatia va comunicat reveniti cu o noua plangere in care specificati ca raspunsul asociatie a fost refuzul de a vi se comunica si il anexati in copie.Pentru orice cerere si sesizare adresata unui institutii publice trebuie sa primiti un raspuns in 30 de zile.
4. Daca nici asa nu primiti acces la documentele solicitate va ramane actiunea in justite, dar care este de lunga durata.
5. O alta varianta este educarea vecinilor dvs. asupra drepturilor si obligatiile presedintelui si comitetului executiv si schimbarea acestora printr-o adunare generala, care poate fi convocata cu 20% din nr membrilor asociatiei (atentie la cei care semneaza).
In alta ordine de idei puteti pune un pic de presiune pe cei de la primarie amenintandui ca ii dati in judecata - in contenciosul administrativ pentru neandeplinirea atributiilor.
Cum deja cererea era facuta si de dvs. si de sotie direct, prsesdintele si administratorul erau obligati sa ii puna la dispozitie documentele solicitate. Neprezentarea acestora reprezinta o incalcare a legii, iar dansii raspund contraventional pentru nerespectarea atributiilor ce le revin.
Oricum din punctul meu de vedere cea mai buna solutie in cazul dvs. este discutia cu vecinii si schimbarea acestor persoane din functie. Odata ce nu faci transparent aceste lucruri ai de obicei ceva de ascuns si atunci este interesul dvs, dar si al vecinilor dvs. sa aflati ce doreste sa ascunda actuala conducere si administratie a blocului. Va previn ca veti avea ceva de lucru sa ii lamuriti si ca sfatuiesc sa incepeti cu cei pe care deja ii stiti ca au probleme cu actuala conducere.
DEBITORUL TRBUIE SA ISI ASUME TOATE RISCURILE??? FALS
In cadrul unui contract, indiferent de tipul acestuia, PARTILE isi asuma drepturi, obligatii si riscuri. Repet: PARTILE.
Asta inseamna ca atat debitorul, dar si stimabilii creditori trebuie sa isi asume riscurile.
De ce numai debitorul ar trebui sa sufere in cazul unui contract???
Din nefericire debitorul in Romania este unul slab informat asupra drepturilor sale, nu stie ca in cadrul unui contract el mai are si drepturi.
Sa dam un exemplu: contractele cu dobanda variabila. In majoritatea cazurilor bancile au crescut dobanda din oficiu, dar de scazut au uitat sa mai faca acest lucru. Chiar sunt cazuri cand desi debitorul a cerut in mod expres micsorarea dobanzii, in conformitate cu dobanda practicata la acel moment pentru alti clienti, banca a refuzat sa faca acest lucru. Este corect? NU!!
Sustinerea faptului ca numai o parte trebuie sa isi asume riscurile este o mare mojicie.
Trezitiva oameni buni, traiti in aceiasi tara cu acesti debitori care astazi nu mai au din ce cumpara mancare la copii. Nu va doresc acest lucru, dar roata se intoarce si poate maine sunteti in locul lor. Ce ati spune oare atunci?
De cem oare debitorul sa nu beneficieze de un DREPT pe care il au??? De ce doar o PARTE sa isi aume toate riscurile?
Invocarea fortei majore se poate face de ambele parti din contract! Daca banca ar da faliment si ar invoca forta majora pentru executarea contractului inainte de termen, rezultand din asta intrarea in proprietatea bancii a bunului ipotecat si aruncarea in strada a debitorului. Hm cred ca v-ar place....