avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... membru Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

membru Asociatie de Proprietari

Buna ziua . Intrucat am reusit sa deranjez prin solicitarea unor documente ale Asociatiei de proprietari din care fac parte , precum : contracte si conventii de lucrari efectuate , contracte de munca ale unor angajati cum ar fi femeia de serviciu , presedinta care indeplineste si functia de casier Declratia 112 si alte documente si in loc sa intru in posesia lor , primesc urmatorul raspuns , citez : La inceputul solicitarii nr ... din ... afirmati ca sunteti membru al Asociatiei de Proprietari bloc ... , ceea ce nu este adevarat , pentru ca nu sunteti COPROPIETAR al apartamentului in care locuiti . Proprietara acestui apartament este sotia dumneavoastra , iar dansa poate fi membra a Asociatiei . In lucrarea " Asociatii de proprietari , 100 intrebari , 100 raspunsuri , de Radu Opaina , se precizeaza ca : intr o cladire pentru care se infiinteaza o asociatie de proprietari , numai proprietarii de apartament pot face parte din asociatia de proprietari ! Concluzie : Intrucatnu sunteti membru al Asociatiei de proprietari , nu aveti niciun drept sa cereti informatii despre salariatii acestei asociatii si nici sa vedeti vreun contract de munca , am incheiat citatul . Mentionez ca am fost de acord cu transformarea asociatiei de locatari in asociatie de proprietari conform statutului asociatiei, reprosul fiind ca in acel tabel apare numele sotiei iar semnatura este a mea ( atunci acest lucru a fost valabil ,acum , nu ) Mai mentionez faptul ca locuiesc in acest bloc de 36 de ani , ca am participat la achitarea lui ( prin acele rate ) ca am prezentat Asociatiei ( Presedintelui cu confirmare de primire ) o Procura speciala prin Notariat ( legalizata ) in care reprezint sotia oriunde va fi nevoie , inclusiv in cadrul Asociatiei de proprietari . Tot ca o mentiune , aceeasi solicitare a facut si sotia ,,raspunsul fiind : nu avem dreptul . Aceasta situatie o cunosc si cei de la Primarie , dar niciun raspuns ! Intrebarea : cine ma poate ajuta , cum sa rezolv acest caz , asi dori un raspuns ca sa pot intra in posesia celor solicitate . Va mulumesc pentru rabdarea de care ati dat dovada , dar am dorit sa fiu cat mai explicit.
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 18:36, 20 Februarie 2014
Solutionarea dilemei cu care va confruntati consta in simpla asumare a tuturor cererilor direct de catre membrul proprietar=sotia dvs,astfel incat distinsa presedinta de asociatie sa nu mai ridice suspiciuni sau interpretari referitor la persoana care solicita informatii privitoare la activitatea asociatiei de proprietari
Exista presedinti de asociatie care o data mandatati in functie considera ca detin prerogative aparte ca functia este pe viata situatie in care trateaza de la nivel superior si cu reticenta cererile proprietarilor
Conform Legii 230/2007:
Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Atat sotia dv, cat si dv., prin procura notariala, aveti dreptul sa cereti spre consultare orice document al asociatiei.
Dar primaria ar fi trebuit sa va ajute in aceasta speta.

ynocentta - cum adica un presedinte de asociatie de proprietari care ajuns in aceasta functie ( de multe ori stim cum a ajuns ) : considera ca detine prerogative aparte ca functiea este pe viata , situatie in care trateaza de la nivel superior ... pai cu ce este el ( ea ) mai superior ? Am spus ca si sotia a solicitat unele documente din cele enumerate si raspunsul : nu avem dreptul ,numai organele abilitate pot solicita asa ceva ! Inca odata rog pe cineva care a fost in situati mea cum a rezolvat cazul.Multumesc. Doamna elga , spuneti ca primaria ar fi trebuit sa ma ajute in acest caz ; ce sa inteleg ca ar fi trebuit , cum ?
sesizare la primarie (se poate face si on line), numai ca dureaza putin pana primiti raspuns
Adica sa se prezinte la asociatie, cu unul din inspectori (functionarii din biroul de relatii cu asociatiile de proprietari) care raspunde de blocul dv. si sa dispuna presedintelui sau administratorului sa va puna la dispozitie documentele cerute spre consultare, conform cu legea 230/2007.
Functionarii de la primarie au datoria sa monitorizeze asociatiile de proprietari intru respectarea legislatiei in vigoare.

Alte discuții în legătură

Lamuriri privind raspundere frauda administrator tezeu15 tezeu15 Buna ziua , sper sa pot expune corect corect si pe inteles nelamurirea mea: In anul 2010, un locatar din blocul in care locuiesc, locatar al carei sotii era ... (vezi toată discuția)
Membru in comitetul executiv, conditionat de drept de proprietate petrecg petrecg Buna ziua, in blocul unde locuiesc am fost ales membru in consiliul executiv, dar pentru a fi validat trebuie sa dovedesc ca sunt si proprietar. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cum aflu cine sunt de drept membrii unei asociatii de proprietari de bloc? petre88 petre88 Buna ziua , As dori sa stiu si eu cum aflu si unde cine sunt cu adevarat membrii unei asociatii de proprietari de bloc, mai exact cine este administratorul ... (vezi toată discuția)