avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... membru Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

membru Asociatie de Proprietari

Buna ziua . Intrucat am reusit sa deranjez prin solicitarea unor documente ale Asociatiei de proprietari din care fac parte , precum : contracte si conventii de lucrari efectuate , contracte de munca ale unor angajati cum ar fi femeia de serviciu , presedinta care indeplineste si functia de casier Declratia 112 si alte documente si in loc sa intru in posesia lor , primesc urmatorul raspuns , citez : La inceputul solicitarii nr ... din ... afirmati ca sunteti membru al Asociatiei de Proprietari bloc ... , ceea ce nu este adevarat , pentru ca nu sunteti COPROPIETAR al apartamentului in care locuiti . Proprietara acestui apartament este sotia dumneavoastra , iar dansa poate fi membra a Asociatiei . In lucrarea " Asociatii de proprietari , 100 intrebari , 100 raspunsuri , de Radu Opaina , se precizeaza ca : intr o cladire pentru care se infiinteaza o asociatie de proprietari , numai proprietarii de apartament pot face parte din asociatia de proprietari ! Concluzie : Intrucatnu sunteti membru al Asociatiei de proprietari , nu aveti niciun drept sa cereti informatii despre salariatii acestei asociatii si nici sa vedeti vreun contract de munca , am incheiat citatul . Mentionez ca am fost de acord cu transformarea asociatiei de locatari in asociatie de proprietari conform statutului asociatiei, reprosul fiind ca in acel tabel apare numele sotiei iar semnatura este a mea ( atunci acest lucru a fost valabil ,acum , nu ) Mai mentionez faptul ca locuiesc in acest bloc de 36 de ani , ca am participat la achitarea lui ( prin acele rate ) ca am prezentat Asociatiei ( Presedintelui cu confirmare de primire ) o Procura speciala prin Notariat ( legalizata ) in care reprezint sotia oriunde va fi nevoie , inclusiv in cadrul Asociatiei de proprietari . Tot ca o mentiune , aceeasi solicitare a facut si sotia ,,raspunsul fiind : nu avem dreptul . Aceasta situatie o cunosc si cei de la Primarie , dar niciun raspuns ! Intrebarea : cine ma poate ajuta , cum sa rezolv acest caz , asi dori un raspuns ca sa pot intra in posesia celor solicitate . Va mulumesc pentru rabdarea de care ati dat dovada , dar am dorit sa fiu cat mai explicit.
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 18:36, 20 Februarie 2014
Ați primit informații dar nu vreți să le luați în seamă.

1. Faceți o cerere scrisă la asociație în numele soției, atașând și acea împuternicire.
2. Adresați-vă în scris primărirei și cereți un număr de înregistrare a cererii D-voastră.
3. Adresați-vă instanței de judecată cu o cerere prin care să oblige asociația să vă dea informațiile solicitate.

Mai mult de atât ce ați vrea să vi se spună pe acest forum?
1. Cererea trebuie facuta de de genul: Subsemnata... in calitate de membru al asoc. .... REPREZENTATA DE DL.... CONFORM procurii notariale nr. .../din data, solicit urmatoarele.
2. fie o faceti in dublu exemplar si solicitati semnatura de primire ( am primit un exemplar astazi.... nume, functie, semnatura) pe al doilea de la presedinte si administrator, fie o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.
3. Daca ati facut deja acest lucru in aceasta forma sau similar, puteti sa va adresati directiei specializate a primariei. La raspunsul dansilor ca asociatia va comunicat reveniti cu o noua plangere in care specificati ca raspunsul asociatie a fost refuzul de a vi se comunica si il anexati in copie.Pentru orice cerere si sesizare adresata unui institutii publice trebuie sa primiti un raspuns in 30 de zile.
4. Daca nici asa nu primiti acces la documentele solicitate va ramane actiunea in justite, dar care este de lunga durata.
5. O alta varianta este educarea vecinilor dvs. asupra drepturilor si obligatiile presedintelui si comitetului executiv si schimbarea acestora printr-o adunare generala, care poate fi convocata cu 20% din nr membrilor asociatiei (atentie la cei care semneaza).

In alta ordine de idei puteti pune un pic de presiune pe cei de la primarie amenintandui ca ii dati in judecata - in contenciosul administrativ pentru neandeplinirea atributiilor.

Cum deja cererea era facuta si de dvs. si de sotie direct, prsesdintele si administratorul erau obligati sa ii puna la dispozitie documentele solicitate. Neprezentarea acestora reprezinta o incalcare a legii, iar dansii raspund contraventional pentru nerespectarea atributiilor ce le revin.
Oricum din punctul meu de vedere cea mai buna solutie in cazul dvs. este discutia cu vecinii si schimbarea acestor persoane din functie. Odata ce nu faci transparent aceste lucruri ai de obicei ceva de ascuns si atunci este interesul dvs, dar si al vecinilor dvs. sa aflati ce doreste sa ascunda actuala conducere si administratie a blocului. Va previn ca veti avea ceva de lucru sa ii lamuriti si ca sfatuiesc sa incepeti cu cei pe care deja ii stiti ca au probleme cu actuala conducere.

Multa bafta!
Stimate domn , gand la gand cu bucurie ; chiar astazi am facut o petitie la primarie in care sa mi descrie EXPLICIT , citez : daca un presedinte de asociatie de proprietari ales cu contract de mandat , poate ocupa si functia de casier cu contract individual de munca CIM in aceeasi asociatie cu acordul ( vot ) adunarii generale " am incheiat citatul .
Sa vedem raspunsul Serviciului Relalii cu Asociatiile de Proprietari si apoi revin cu o alta petitie ca nici pana astazi nu am intrat in posesia unor documente ale asociatiei , care intre timp au aparut alte situatii.
Mentionez faptul ca acum doua ( 2 ) luni am solicitat unele documente , nici macar nu se mai oboseste sa mi raspunda .
In ceeia ce priveste discutatul cu vecinii , nu am nici o sansa , nu ii intereseaza , doar vad ( care vad ) cand se pun listele de plata , mormaie , platesc si pleaca si apoi fac frigul si au zero la consum apa sau cativa metri ( 2-3) de apa calda - rece la 3 persoane . Sunt multi batrani si se profita ,
In ceia ce priveste Primaria , in ultimul raspuns imi scrie ca imi claseaza daca mai insist cu aceleasi probleme ! eu tot am insistat si astazi le am trimis o petitie .
Nu va doresc sa aveti parte de adunari generale cum se desfasoara la mine in asociatie vin oamenii lor si nu te lasa sa ti spui punctul de vedere .
Oricum , multumesc pentru sfaturi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri privind raspundere frauda administrator tezeu15 tezeu15 Buna ziua , sper sa pot expune corect corect si pe inteles nelamurirea mea: In anul 2010, un locatar din blocul in care locuiesc, locatar al carei sotii era ... (vezi toată discuția)
Membru in comitetul executiv, conditionat de drept de proprietate petrecg petrecg Buna ziua, in blocul unde locuiesc am fost ales membru in consiliul executiv, dar pentru a fi validat trebuie sa dovedesc ca sunt si proprietar. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cum aflu cine sunt de drept membrii unei asociatii de proprietari de bloc? petre88 petre88 Buna ziua , As dori sa stiu si eu cum aflu si unde cine sunt cu adevarat membrii unei asociatii de proprietari de bloc, mai exact cine este administratorul ... (vezi toată discuția)