avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... membru Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

membru Asociatie de Proprietari

Buna ziua . Intrucat am reusit sa deranjez prin solicitarea unor documente ale Asociatiei de proprietari din care fac parte , precum : contracte si conventii de lucrari efectuate , contracte de munca ale unor angajati cum ar fi femeia de serviciu , presedinta care indeplineste si functia de casier Declratia 112 si alte documente si in loc sa intru in posesia lor , primesc urmatorul raspuns , citez : La inceputul solicitarii nr ... din ... afirmati ca sunteti membru al Asociatiei de Proprietari bloc ... , ceea ce nu este adevarat , pentru ca nu sunteti COPROPIETAR al apartamentului in care locuiti . Proprietara acestui apartament este sotia dumneavoastra , iar dansa poate fi membra a Asociatiei . In lucrarea " Asociatii de proprietari , 100 intrebari , 100 raspunsuri , de Radu Opaina , se precizeaza ca : intr o cladire pentru care se infiinteaza o asociatie de proprietari , numai proprietarii de apartament pot face parte din asociatia de proprietari ! Concluzie : Intrucatnu sunteti membru al Asociatiei de proprietari , nu aveti niciun drept sa cereti informatii despre salariatii acestei asociatii si nici sa vedeti vreun contract de munca , am incheiat citatul . Mentionez ca am fost de acord cu transformarea asociatiei de locatari in asociatie de proprietari conform statutului asociatiei, reprosul fiind ca in acel tabel apare numele sotiei iar semnatura este a mea ( atunci acest lucru a fost valabil ,acum , nu ) Mai mentionez faptul ca locuiesc in acest bloc de 36 de ani , ca am participat la achitarea lui ( prin acele rate ) ca am prezentat Asociatiei ( Presedintelui cu confirmare de primire ) o Procura speciala prin Notariat ( legalizata ) in care reprezint sotia oriunde va fi nevoie , inclusiv in cadrul Asociatiei de proprietari . Tot ca o mentiune , aceeasi solicitare a facut si sotia ,,raspunsul fiind : nu avem dreptul . Aceasta situatie o cunosc si cei de la Primarie , dar niciun raspuns ! Intrebarea : cine ma poate ajuta , cum sa rezolv acest caz , asi dori un raspuns ca sa pot intra in posesia celor solicitate . Va mulumesc pentru rabdarea de care ati dat dovada , dar am dorit sa fiu cat mai explicit.
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 18:36, 20 Februarie 2014
Aceasta situatie este peste tot.....pensionarii nu se implica, tinerii sunt pasivi,....daca ceri acte, Asociatiei, ti-i faci dusmani, nu exista Presedinte, Cenzor , Administrator cinstiti, toti sunt pusi pe furat.....daca incerci sa le deschizi ochii oamenilor, nu se implica pentru ca sunt lasi si pupin...cu...... Solutia este schimbarea Legii 230/2007 si contorizare individuala..App primaria sector 2, nu se baga, nu e treaba lor.
Credeți că pensionarii care „nu se implică” sau „tinerii pasivi” vor suporta costurile contorizării individuale pentru toate utilitățile?
Ce vă faceți cu întreținerea spațiilor comune? A ascensorului, sau a acoperișului blocului? Cum le „contorizați” separat?

Până la urmă tot la asociație și la calitatea oamenilor care o compun ajungeți. Sunt asociații care au costuri mici la cheltuielile comune pentru că cei care se ocupă de administrație își fac treaba și asociații la care cheltuielile sunt mari pentru că și interesul membrilor este așa cum este.

Până la Lege, ar trebui să încerce fiecare să-și facă treaba în pătrățica lui și nu să se uite la defectele altora.
Liael a scris:
Aceasta situatie este peste tot....
Oare aveti apartamente peste tot sa puteti trage asemenea concluzii?
...nu exista Presedinte, Cenzor , Administrator cinstiti, toti sunt pusi pe furat....
Dati-ne o dovada, o statistica publicata de vreun institut, ceva din care sa reiasa cele spuse de dv.
Altfel, eu cred ca ne considerati pe toti ca pe dumneavoastra si cu siguranta sunteti in eroare pentru ca oamenii sunt foarte diferiti iar majoritatea proprieatrilor de apartamente sunt oameni cinstiti. Iar dintre acestia unii mai au un pic de timp liber si ceva cunostinte in gospodarirea unei asociatii, bucurandu-se de increderea vecinilor care-i roaga, de regula, sa accepte functiile de presedinte, cenzor, membru in comitet...
Solutia este schimbarea Legii 230/2007 si contorizare individuala.

Legislatia s-a schimbat de mai multe ori, ultima lege intrand in vigoare in 2007. In alte tari legile nu se schimba nici dupa 100 de ani.
Solutia nu este schimbarea legii, ci schimbarea oamenilor, incercarea de ai face sa inteleaga cum sa se comporte. Nu cred ca daca maine intra in vigoare o alta lege, oameni cu care nu va intelegeti in blocul dumneavoastra, se vor conforma in urmatoarele 24 de ore acestei legi, vor sta in pozitie de drepti si vor fi toti cinstiti, corecti...

buna seara, incerc sa va dau o mana de ajutor prin a va spune ca in legea 230/2007 dupa care "ar trebui"sa functioneze toate asociatiile de proprietari, se specifica la Art. 9 : " Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire si care nu si-au dat consimtamantul in conditiile prevazute la art. 7 se face la cererea scrisa a acestora, fara alte formalitati. Viitorul proprietar din condominiu solicita sa devina membru al asociatiei de proprietari prin semnarea unui act aditional la acordul de asociere fara alte formalitati". Mi-am permis sa va trimit citatul din lege, deoarece si eu am avut si inca mai am probleme cu presedintele, administratorul si cenzorul, iar mai nou am constatat ca si comitetul executiv este "subordonat"presedintelui , comitet care a inteles ca ei trebuie doar sa fie de acord cu presedintele, fara sa puna intrebari, contrar art. 35, punct. 4 si 5 care specifica ce atributii are acest comitet executiv. Eu am reusit sa-i fac sa mai functioneze cat de cat spre normal, dar asta abia dupa ce i-am prins cu lucruri probate de catre si care fac obiectul unor dosare penale . Deci este bine sa incercati sa gasiti ceva care poate fi probat si depuneti la Serviciul de Investigare a Fraudelor din sectorul in care locuiti. Daca incercati prin primarie, este timp pierdut... Atentie si la unele "sfaturi" pe care le primiti, pot fi "otravite", va spun din experienta prin care am trecut. Model cerere : in atentia dlui presedinte al asociatiei de proprietari.............. CERERE Subsemnatul........... proprietar al ap...., sc........., bloc...., va solicit inscrierea in asociatia de proprietari ...........si in tabelul nominal cu proprietarii asociatiei. data..... semnatura Cereti nr. de inregistrare de la administratie.
Pentru adriantot - Care sunt sanctiunile si cine le poate da sau sunt in drept sa le aplice impotriva acestor presedinti, administratori, cenzori si comitet executiv. Oare este chiar prima oara cind va intilniti cu asemenea aspecte ? Imi puteti enumera macar unul dintre cei care ai pot sanctiona pe acesti "distinsi" domni? Din aceasta cauza cei sus-mentionati isi permit sa ne sfideze....
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
chipurici, utilizator

Alte discuții în legătură

Lamuriri privind raspundere frauda administrator tezeu15 tezeu15 Buna ziua , sper sa pot expune corect corect si pe inteles nelamurirea mea: In anul 2010, un locatar din blocul in care locuiesc, locatar al carei sotii era ... (vezi toată discuția)
Membru in comitetul executiv, conditionat de drept de proprietate petrecg petrecg Buna ziua, in blocul unde locuiesc am fost ales membru in consiliul executiv, dar pentru a fi validat trebuie sa dovedesc ca sunt si proprietar. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cum aflu cine sunt de drept membrii unei asociatii de proprietari de bloc? petre88 petre88 Buna ziua , As dori sa stiu si eu cum aflu si unde cine sunt cu adevarat membrii unei asociatii de proprietari de bloc, mai exact cine este administratorul ... (vezi toată discuția)