avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... membru Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

membru Asociatie de Proprietari

Buna ziua . Intrucat am reusit sa deranjez prin solicitarea unor documente ale Asociatiei de proprietari din care fac parte , precum : contracte si conventii de lucrari efectuate , contracte de munca ale unor angajati cum ar fi femeia de serviciu , presedinta care indeplineste si functia de casier Declratia 112 si alte documente si in loc sa intru in posesia lor , primesc urmatorul raspuns , citez : La inceputul solicitarii nr ... din ... afirmati ca sunteti membru al Asociatiei de Proprietari bloc ... , ceea ce nu este adevarat , pentru ca nu sunteti COPROPIETAR al apartamentului in care locuiti . Proprietara acestui apartament este sotia dumneavoastra , iar dansa poate fi membra a Asociatiei . In lucrarea " Asociatii de proprietari , 100 intrebari , 100 raspunsuri , de Radu Opaina , se precizeaza ca : intr o cladire pentru care se infiinteaza o asociatie de proprietari , numai proprietarii de apartament pot face parte din asociatia de proprietari ! Concluzie : Intrucatnu sunteti membru al Asociatiei de proprietari , nu aveti niciun drept sa cereti informatii despre salariatii acestei asociatii si nici sa vedeti vreun contract de munca , am incheiat citatul . Mentionez ca am fost de acord cu transformarea asociatiei de locatari in asociatie de proprietari conform statutului asociatiei, reprosul fiind ca in acel tabel apare numele sotiei iar semnatura este a mea ( atunci acest lucru a fost valabil ,acum , nu ) Mai mentionez faptul ca locuiesc in acest bloc de 36 de ani , ca am participat la achitarea lui ( prin acele rate ) ca am prezentat Asociatiei ( Presedintelui cu confirmare de primire ) o Procura speciala prin Notariat ( legalizata ) in care reprezint sotia oriunde va fi nevoie , inclusiv in cadrul Asociatiei de proprietari . Tot ca o mentiune , aceeasi solicitare a facut si sotia ,,raspunsul fiind : nu avem dreptul . Aceasta situatie o cunosc si cei de la Primarie , dar niciun raspuns ! Intrebarea : cine ma poate ajuta , cum sa rezolv acest caz , asi dori un raspuns ca sa pot intra in posesia celor solicitate . Va mulumesc pentru rabdarea de care ati dat dovada , dar am dorit sa fiu cat mai explicit.
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 18:36, 20 Februarie 2014
Domnule adriantot ,in adunarea generala nici nu ma lasa sa vorbesc , au oamenii lor si creaza haos si in cazul asta nu se mai vine la sedinte , plus ca in bloc sunt multi tineri care nu prea ii intereseaza iar cei in varsta stau in " frigul " lor . Eu nu pot sa stau pasiv , iar propunerea Dumneavoastra sa ma autopropun, niciodata nu am facut acest lucru si in special in momentul de fata . Nu poti intra in acea " gasca " iertati mi expresia ,dar sotia vicepresedintelui este conrabila , un membru com. ex . citeste apometrele si repartitoarele , presedintele face si pe casierul si atunci eu ma zbat singur si sper cu ajutorul Dumneavostra sa si reusesc .
Din câte înțeleg D-voastră ați vrea să vă rezolvați problema dar fără să vă implicați... E mai greu așa.
Dacă nu vă implicați conform statutului asociației (convocarea adunării generale, alegerea președintelui, etc), puteți să chemați în judecată asociația printr-o cerere la Judecătoria de sector.

Oricum nu ar fi de dorit să se ajungă acolo, dar din câte văd, refuzați orice altă variantă.
Sincer, va cred si va compatimesc. M-am lovit si eu de aprox. aceleasi probleme.
Stiu ca in acest domeniu, una scrie la lege si alta e realitatea.
Nu sunt decit 2 variante daca aveti nemultumiri.
Stiti care, nu?
1. Sa vindeti apartamentul si sa va mutati la casa
2. Daca nu aveti bani pt. prima atunci sa faceti eforturi pt. a iesi din asociatie cu totul, adica:
gaze, gunoi apa rece si caldura pe cont propriu - bransament individual la apa rece, contract indivodual la gunoi, gaze pe bransament individual si centrala termica sau panouri electrice radiante pt. incalzire. Mai ramineti legat de asociatie cu femeia de serviciu si lumina pe scara, dar se pot gasi solutii si pentru asta.
Ce solutii s-ar putea gasi?
eugarizn a scris:

nu avem dreptul ,numai organele abilitate pot solicita asa ceva !

Art 10 din L nr 230/2007 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatei de proprietari si au acces,la cerere,la orice document al acesteia

Dreptul in favoarea proprietarului de a cunoaste toate aspectele ce tin de activitatea a sociatiei de proprietari este prevazut in norma in vigoare,dar sunt multe cazuri in care presedintii de asociatie refuza sa respecte norma
In aceste cazuri partea interesata poate sesiza oficial serviciul specializat din primarie si poate solicita suplimentar aplicarea sanctiunilor prev de art 32 al 2 din L nr 230/2007

Alte discuții în legătură

Lamuriri privind raspundere frauda administrator tezeu15 tezeu15 Buna ziua , sper sa pot expune corect corect si pe inteles nelamurirea mea: In anul 2010, un locatar din blocul in care locuiesc, locatar al carei sotii era ... (vezi toată discuția)
Membru in comitetul executiv, conditionat de drept de proprietate petrecg petrecg Buna ziua, in blocul unde locuiesc am fost ales membru in consiliul executiv, dar pentru a fi validat trebuie sa dovedesc ca sunt si proprietar. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cum aflu cine sunt de drept membrii unei asociatii de proprietari de bloc? petre88 petre88 Buna ziua , As dori sa stiu si eu cum aflu si unde cine sunt cu adevarat membrii unei asociatii de proprietari de bloc, mai exact cine este administratorul ... (vezi toată discuția)