avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... membru Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

membru Asociatie de Proprietari

Buna ziua . Intrucat am reusit sa deranjez prin solicitarea unor documente ale Asociatiei de proprietari din care fac parte , precum : contracte si conventii de lucrari efectuate , contracte de munca ale unor angajati cum ar fi femeia de serviciu , presedinta care indeplineste si functia de casier Declratia 112 si alte documente si in loc sa intru in posesia lor , primesc urmatorul raspuns , citez : La inceputul solicitarii nr ... din ... afirmati ca sunteti membru al Asociatiei de Proprietari bloc ... , ceea ce nu este adevarat , pentru ca nu sunteti COPROPIETAR al apartamentului in care locuiti . Proprietara acestui apartament este sotia dumneavoastra , iar dansa poate fi membra a Asociatiei . In lucrarea " Asociatii de proprietari , 100 intrebari , 100 raspunsuri , de Radu Opaina , se precizeaza ca : intr o cladire pentru care se infiinteaza o asociatie de proprietari , numai proprietarii de apartament pot face parte din asociatia de proprietari ! Concluzie : Intrucatnu sunteti membru al Asociatiei de proprietari , nu aveti niciun drept sa cereti informatii despre salariatii acestei asociatii si nici sa vedeti vreun contract de munca , am incheiat citatul . Mentionez ca am fost de acord cu transformarea asociatiei de locatari in asociatie de proprietari conform statutului asociatiei, reprosul fiind ca in acel tabel apare numele sotiei iar semnatura este a mea ( atunci acest lucru a fost valabil ,acum , nu ) Mai mentionez faptul ca locuiesc in acest bloc de 36 de ani , ca am participat la achitarea lui ( prin acele rate ) ca am prezentat Asociatiei ( Presedintelui cu confirmare de primire ) o Procura speciala prin Notariat ( legalizata ) in care reprezint sotia oriunde va fi nevoie , inclusiv in cadrul Asociatiei de proprietari . Tot ca o mentiune , aceeasi solicitare a facut si sotia ,,raspunsul fiind : nu avem dreptul . Aceasta situatie o cunosc si cei de la Primarie , dar niciun raspuns ! Intrebarea : cine ma poate ajuta , cum sa rezolv acest caz , asi dori un raspuns ca sa pot intra in posesia celor solicitate . Va mulumesc pentru rabdarea de care ati dat dovada , dar am dorit sa fiu cat mai explicit.
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 18:36, 20 Februarie 2014
Sesizati oficial situatia cu care va confruntati serviciului specializat din primarie
Imi pare rau , am spus mai sus ,ca cei de la primarie tac malc , nu doresc sa mai aud : sesizati primaria , sunt inscris in audienta la primar din luna octombrie , unde doresc sa i spun si aceste lucruri
În aceste condiții, probabil că informațiile respective pe care le cereți nu sunt destul de importante pentru D-voastră și nu mai merită să faceți demersuri suplimentare.
Domnule Patrick , va rog , daca se poate sa fiti mai explicit .
Orice informatie , pentru mine este utila si importanta , dar ce ma fac cu cei de la asociatie care nu respecta legile juridice si morale . Da , sunt de acord cu solutia Domnului Adriantot sa convoc ad. generala , dar cu cine ? nu vor sa se implice , zac in zeama lor acolo . Le am aratat cum e cu presedintele , ca nu are voie sa fie si casier cu CIM , ca nu este legal ca un membru al comisiei de cenzor extern sa aibe contract de mandat. Ce sa va mai spun ,ca in lista de plata pe luna decembrie , apare la rublica scutiri pe numar persoane , un locatar care nu a facut cerere sa fie scutit si cererea a fost facuta de administrator pe numele acelui locatar ( ca vezi doamne a fost internat in spital 5 zile ) si semnata de administrator . De aceea insist sa primesc si alte informatii pentru ca doresc sa " scap " de ei , probabil merg pe premiza : suntem in varsta ( 72-77 ani ) si nu ne pot face nimic! Ce sa fac , sa tac si eu ? deocamdata , nu pot si nu doresc sa fiu " ars " la buzunar , eu am muncit foarte multi ani . multumesc pentru intelegere .

Alte discuții în legătură

Lamuriri privind raspundere frauda administrator tezeu15 tezeu15 Buna ziua , sper sa pot expune corect corect si pe inteles nelamurirea mea: In anul 2010, un locatar din blocul in care locuiesc, locatar al carei sotii era ... (vezi toată discuția)
Membru in comitetul executiv, conditionat de drept de proprietate petrecg petrecg Buna ziua, in blocul unde locuiesc am fost ales membru in consiliul executiv, dar pentru a fi validat trebuie sa dovedesc ca sunt si proprietar. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cum aflu cine sunt de drept membrii unei asociatii de proprietari de bloc? petre88 petre88 Buna ziua , As dori sa stiu si eu cum aflu si unde cine sunt cu adevarat membrii unei asociatii de proprietari de bloc, mai exact cine este administratorul ... (vezi toată discuția)