Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu iesirea din indiviziune.
Pentru un apartament suntem 2 mostenitori ( eu detin 5/8 ) - initial nu s-a pus problema sultei ci doar a unui act la notariat prin care mi se "cedeaza" partea. Acum lucrurile s-au schimbat iar coproprietarul ma suna sistematic sa iesim din indiviziune.
Nu stiu daca am inteles bine din "jurisprudenta": fie cumpar partea lui, fie ii dau cheie. Nu am banii necesari si nici nu doresc sa vand apartamentul - mentionez ca in apartament locuieste bunica mea de 83 de ani si de aceea nu doresc sa vand acum. Coproprietarul este fiul celui de-al doilea sot al bunicii ( decedat ) si nu-l intereseaza ce se intampla cu aceasta.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate amana iesirea din indiviziune sau ce este de facut.
Multumesc frumos,
Dana
succesiunea se deschide la un cabinet notarial , si in situatia in care mostenitorii nu sunt de acord se merge in fata instantei.
O intrebare legata tot de succesiune ....
Am o donatie pentru un apartament. Cei care mi-au facut donatia sunt la a 2-a casatorie- batrana matusa mea fara copii, iar sotul cu un copil din prima casatorie. Apartamentul este al batranului, iar dupa moartea primei sotii dnsul are 75% din valoarea casei iar baiatul 25 %.
In conditiile decesului batranului si a actelor detinute ( donatii din partea celor doi batrani pentru cota lor de 75%) ma pot prezenta la succesiune?