Bună ziua. Zilele trecute când tocmai făceam schimbul de tură într un magazin care vinde printre altele și telefoane, un individ a furat din magazin 2 telefoane destul de scumpe. El a stat în magazin vreo 45 de minute(aproximativ jumătate în tura colegului pe care l am schimbat și 15 pe tura mea). Eu nu am băgat de seama prezenta lui, el a fost conștient de neatenția mea și a furat telefoanele. A fost solicitata politia română, au luat imaginile de pe camerele video și amprentele individului și în continuare se cauta făptașul. Conducerea magazinului m a catalogat pe mine ca fiind vinovat și dorește sa obțină de la mine contravaloarea telefonului prin taxarea unei părți din salariu, ca mai apoi, după ce o sa fie prins făptașul sa mi se restituie suma integrală. Întrebarea mea este dacă este normal/legal sa se întâmple asta, și dacă nu este, cum as putea acționa ca să nu mi se oprească din salariu. Mulțumesc frumos!
Buna ziua. Am lucrat la o firma aproximativ 4 luni jumatate. Am fost forțat sa mi dau demisia, care a fost "cu acordul părților ". Mi s a promis plata salariului pe ultima luna, si pe inca o jumatate. Tin sa mentionez ca ultima luna a fost in aprilie, dar nici acum nu a fost facuta plata. Intentionez sa fac o plangere la ITM dar nu stiu ce s ar putea rezolva.
As fi recunoscator sa primesc un răspuns. Mulțumesc frumos. O zi cat mai frumoasă.