avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate guinelu

Activitate guinelu

Răspuns la discuția Legea 247/2005
Din cate am aflat astazi la notariat modalitatea ar fi o imputernicire urmand ca dupa intrarea in posesie a terenului sa putem face transferul. Multumesc pentru raspuns.
Discuție Legea 247/2005
Buna ziua. Avem un dosar depus la primaria Timisoara pentru un teren intravilan in baza legii 247/2005.
Au trecut mai bine de 6 ani de cand ne poarta cu vorba si este evident deja ca nu au de gand sa ne rezolve problema. La un moment dat dosarul a ajuns la prefectura ca sa fie trimis la Bucuresti dupa care a revenit din nou la Timisoara. In tot acest rastimp ne-au facut o singura oferta de teren ( cel in cauza nemai putand fii retrocedat din cauza constructiilor) in extravilan avand aceiasi suprafata, lucru pe care nu l-am putut accepta.
As avea doua intrebari legate de aceasta problema. Prima ar fi legata de faptul daca acest drept se poate transfera. Actele sunt pe numele mamei mele si doreste sa imi transfere mie acest drept. Si a doua problema ar fi in contextul in care s-ar rezolva prima, este ca doresc sa depun acest dosar in instanta deoarece nu intrevad nici o solutionare rezonabila si as dori sa stiu daca ma pot reprezenta de unul sigur in proces. Eventual pasii de urmat sau sugestii. Va multumesc.
Răspuns la discuția Despagubiri Legea nr. 247/2005
As avea o intrebare. Intre timp a sosit dosarul de la Bucuresti cel putin asa sustine functionarul de la primaria Timisoara care are si dosarul meu. Din suprafata totala de 768 de mp doar 340 face obiectul despagubiri deorece doar aceasta suprafata este trecuta in CF ca fiind gradina. Diferenta de 428 fiind trecuta in CF casa cu curte nu face obiectul despagubirii deoarece parintii mei au fost despagubiti in momentul demolarii casei. As dori sa aflu daca interpretarea este buna, parintii mei fiind despagubiti pentru casa (nu si teren) in 1975 cu sumele derizorii din acea vreme. Va multumesc.
Răspuns la discuția Despagubiri Legea nr. 247/2005
ssf a scris:

Pe site-ul Autorităţii Naţionale pt Retrocedare găseşti legislatie. Nu cunosc răspunsul. Pt. noi a fost mai simplu, primăria trimiţând dosarele la Bucureşti de mult. Pe mine mă interesează care este procedura cu depunerea actelor la Bucureşti. Este adevărat că sunt cozi imense, persoane dubioase care vând nr. de ordine, etc.....? Mă poate ajuta cineva.. să fim cât de cât pregătiţi când ajungem acolo... mulţumesc

Puteti sa imi spuneti va rog in cazul dumneavoastra cat timp a durat de la momentul depunerii dosarului pana la trimiterea lui la Bucuresti? Si din moment ce primaria a trimis dosarul pt ce anume mai trebuie sa va deplasati sa depuneti actele? Va multumesc.
Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista un termen limita pana la care sa se puna in aplicare legea 247/2005. Am dosarul complet depus la primaria Timisoara in legatura cu un teren intravilan si reprezentantii primariei invoca fel de fel de motive de nesolutionare tergiversand la nesfarsit rezolvarea cazului. Mentionez ca am fost in audienta de cateva ori si unul din motive este ca nu s-a intrunit comsia de fond funciar etc. Initial am optat pt. restituirea in natura. Cum pe amplasamentul initial nu mai este posibil acest lucru am solicitat sa mi se restituie aceiasi suprafata de teren intravilan in una din localitatile limitrofe Timisoarei. Din pacate acest lucru nu este posibil desi nici un reprezentant al primariei si nici inspectorul in sarcina caruia se afla dosarul nu a putut sa faca dovada faptic ca sau interesat de existenta unor terenuri in localitatile invecinate. La ultima audienta cu secretarul am specificat ca sunt dispus sa accept si despagubire financiara dar la o noua tentativa recenta de a afla in ce faza se afla solutionarea dosarului mi s-a spus ca momentan se asteapta o decizie a comisiei de fond funciar sa se vada daca sunt sau nu terenuri disponibile..un fel de perpetum mobile. As dori sa aflu ce cai de atac sunt in instanta sau ce alte proceduri legale am la dispozitie.
Va multumesc