avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Despagubiri Legea nr. 247/2005
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Despagubiri Legea nr. 247/2005

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista un termen limita pana la care sa se puna in aplicare legea 247/2005. Am dosarul complet depus la primaria Timisoara in legatura cu un teren intravilan si reprezentantii primariei invoca fel de fel de motive de nesolutionare tergiversand la nesfarsit rezolvarea cazului. Mentionez ca am fost in audienta de cateva ori si unul din motive este ca nu s-a intrunit comsia de fond funciar etc. Initial am optat pt. restituirea in natura. Cum pe amplasamentul initial nu mai este posibil acest lucru am solicitat sa mi se restituie aceiasi suprafata de teren intravilan in una din localitatile limitrofe Timisoarei. Din pacate acest lucru nu este posibil desi nici un reprezentant al primariei si nici inspectorul in sarcina caruia se afla dosarul nu a putut sa faca dovada faptic ca sau interesat de existenta unor terenuri in localitatile invecinate. La ultima audienta cu secretarul am specificat ca sunt dispus sa accept si despagubire financiara dar la o noua tentativa recenta de a afla in ce faza se afla solutionarea dosarului mi s-a spus ca momentan se asteapta o decizie a comisiei de fond funciar sa se vada daca sunt sau nu terenuri disponibile..un fel de perpetum mobile. As dori sa aflu ce cai de atac sunt in instanta sau ce alte proceduri legale am la dispozitie.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: guinelu , utilizator 14:54, 30 Mai 2008
Pe site-ul Autorităţii Naţionale pt Retrocedare găseşti legislatie. Nu cunosc răspunsul. Pt. noi a fost mai simplu, primăria trimiţând dosarele la Bucureşti de mult. Pe mine mă interesează care este procedura cu depunerea actelor la Bucureşti. Este adevărat că sunt cozi imense, persoane dubioase care vând nr. de ordine, etc.....? Mă poate ajuta cineva.. să fim cât de cât pregătiţi când ajungem acolo... mulţumesc
Din pacate asa e. Clientii spun ca se formeaza coada cam de pe la 5 dimineata .... Niste rromi de vis-a vis au si ei rand acolo... vand cafea calda... (situatia seamana parca cu cea din vremuri pe care le credeam apuse).
sa inteleg ca sunt şanse să depui actele doar după o zi de stat la coadă? credeam că e vorba de dormit pe-acolo cateva zile..... mulţumesc
ssf a scris:

Pe site-ul Autorităţii Naţionale pt Retrocedare găseşti legislatie. Nu cunosc răspunsul. Pt. noi a fost mai simplu, primăria trimiţând dosarele la Bucureşti de mult. Pe mine mă interesează care este procedura cu depunerea actelor la Bucureşti. Este adevărat că sunt cozi imense, persoane dubioase care vând nr. de ordine, etc.....? Mă poate ajuta cineva.. să fim cât de cât pregătiţi când ajungem acolo... mulţumesc

Puteti sa imi spuneti va rog in cazul dumneavoastra cat timp a durat de la momentul depunerii dosarului pana la trimiterea lui la Bucuresti? Si din moment ce primaria a trimis dosarul pt ce anume mai trebuie sa va deplasati sa depuneti actele? Va multumesc.
As avea o intrebare. Intre timp a sosit dosarul de la Bucuresti cel putin asa sustine functionarul de la primaria Timisoara care are si dosarul meu. Din suprafata totala de 768 de mp doar 340 face obiectul despagubiri deorece doar aceasta suprafata este trecuta in CF ca fiind gradina. Diferenta de 428 fiind trecuta in CF casa cu curte nu face obiectul despagubirii deoarece parintii mei au fost despagubiti in momentul demolarii casei. As dori sa aflu daca interpretarea este buna, parintii mei fiind despagubiti pentru casa (nu si teren) in 1975 cu sumele derizorii din acea vreme. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cf apare teren mai mare decat am in realitate andreai andreai Buna ziua, as dori sa aflu care este procedura de recuperare sau de despagubire in cazul in care mie in CF imi apare un teren cu suprafata mult mai mare ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren robert33 robert33 Buna ziua. In urma hg 890din 2005 cu privire la retrocedarea terenurilor,o matusa a primit inapoi un teren intravilan si extravilan de 19 ha.Noi suntem ... (vezi toată discuția)
Cumpãrare teren intravilan din domeniul privat al primãriei deduard deduard Bună ziua și LA MULȚI ANI. Întrebarea mea se referă la posibilitatea cumpărării unui teren intravilan care se află în domeniul privat al ... (vezi toată discuția)