avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... retrocedare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

retrocedare teren

Buna ziua. In urma hg 890din 2005 cu privire la retrocedarea terenurilor,o matusa a primit inapoi un teren intravilan si extravilan de 19 ha.Noi suntem mostenitorii ei.Cat a apartinut statului ,pe aceste terenuri s-au facut diverse constructii.Am acceptat sa fim despagubiti pt terenurile respective,avand in vedere ca nu le mai puteam primi inapoi integral.Dosarul e inceput de vreo 3 ani,cuprinde o gramada de harti cerute de inginerul agricol din comuna respectiva,inclusiv refuzul nostru pt oferta facuta de primarie de a ne da alt teren in alta parte.Dosarul nu se finalizeaza pe motivul ca nu exista la dosar identificarea terenurilor in regim de carte funciara pe vechile amplasamente,treaba care ,potrivit celor de la primarie trebuie facuta de noi,angajand un topograf autorizat(care costa destul de mult). Intrebarea ar fi,daca e sarcina noastra sa facem asta sau cei de la primarie ar trebui sa o faca. Si din moment ce nu ne pot da inapoi acel teren,ci o despagubire,ce rost mai are acea identificare? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 20:03, 8 Septembrie 2012
E în interesul D-voastră să identificați acele terenuri pentru a primi despăgubirile respective, pentru că acele despăgubiri se acordă pentru anumite suprafețe individual determinate și nu cu caracter general pentru suprafețe de teren de oriunde.
Altfel spus, pentru despăgubiri nu contează doar sprafața terenului ci contează și unde anume este acea suprafață.
Ati facut succesiunea de pe urma defunctei matusi? Daca a primit acele terenuri exista si un titlu de proprietate care pe verso are trecute pentru identificare numarul de tarla si parcela. Pentru terenurile ce nu au fost atribuite in natura, si chiar pentru cele ce s-au atribuit, solicitati primariei planurile parcelare, planuri care trebuie sa contina parcela cu numele detinatorului, tarlaua, numarul de parcela.
Situatia privind vechile amplasamente trebuie sa o solicitati primariei care la data anului 1990 si mai departe, avea planurile parcelare pentru vechile amplasamente, in baza carora au emis si acele adeverinte in baza carora s-au emis titlurile de proprietate. De fapt este un plan de situatie cu terenul respectiv amplasat pe vechiul amplasament si numai primaria poate emite un asemenea plan suprapus peste actualul plan parcelar. Aceste amplasari ale vechilor terenuri s-a facut de catre primarii, cel putin la orase.
Mai exista si Registrul agricol in care se fac mentiuni clare in ceea ce priveste terenurile detinute de catre oricine. Solicitati un extras. Nu cunosc zona in care este amplasat terenul, deoarece in partea de vest a tarii exista o situatie clara a cartii funciare si doar un extras de carte funciara atesta dreptul de proprietate.
Expertul nu poate sa faca o delimitare corecta daca nu are planurile vechi si pe cele noi. Iar acestea se gasesc la primarie. Probabil este o tergiversare a problemei dvs. Intrati in audienta la primar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza topografica (fond funciar) ff ff Vă rog să-mi spuneți dacă într-un proces de fond funciar în care folosesc martori pentru dovedirea unor suprafețe ... (vezi toată discuția)
Probleme cadastru - necesitate cd lotizare monik57 monik57 buna, intampin o problema cu dosarul pentru cadastru si am primit urmatoare instiintare : imobilul ce face obiectul prezentei cereri sesuprapune cu imobilul ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gresit ionraducanu ionraducanu Buna ziua, va rog sa postati sfaturi, opinii cu privire la urmatoarea speta: In anul 2004, socrului meu i-a fost eliberat un titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)