avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza topografica (fond funciar)
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza topografica (fond funciar)

Vă rog să-mi spuneți dacă într-un proces de fond funciar în care folosesc martori pentru dovedirea unor suprafețe agricole și forestiere ,pot face expertiză cu expert judiciar. Menționez că nu am acte doveditoare pentru terenuri. Mulțumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: ff , utilizator 11:26, 24 Septembrie 2010
Martorii sunt un mijloc de proba, expertiza este altul. Nu se exclud una pe cealalta.
Expertiza topografica se face pentru identificarea terenurilor in cartea funciara, suprafetele tabulare si reale, vecinatatile, folosinta, etc. Daca nu puteti depune extrase de carte funciara, probabil expertul va identifica terenul dupa cf-urile vecinilor si numerele lor topografice, iar prin dezmembrare se vor da numere topografice noi si va propune inscrierea dvs in cartea funciara.
Audierea martorilor, pot ajuta cu declaratii lamuritoare...
Cu siguranta instanta va dispune efectuarea unei expertize tehnice topografice, in cauza.. altfel nu poate sa solutioneze dosarul
Mulțumesc pentru răspuns . Aș mai avea o întrebare legată tot de această problemă. Cum se procedează dacă nu mai trăiesc toți vecinii ca să poată fi audiați ca martori. Se primesc numai declarațiile celor care sunt în viață,să declare și de vecinii care nu mai trăiesc ?
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
ff, utilizator
Pai aveti nevoie de 2 martori, nu de tot satul!
Da , am nevoie de doi martori , unul din stînga proprietății ,celălalt din dreapta proprietății , iar de celelalte părți sunt drumuri forestiere. Unul din vecini trăiește , celălalt a murit, și nu mai are moștenitori. Instanța poate audia numai un singur martor , la fel și pentru expertiza judiciară e valabil un singur martor? Asta pentru două din suprafețe ,din trei cîte am. Mulțumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune; atributiile expertului topograf NicolaeG NicolaeG Buna ziua, Daca se poate sa ma ajutati cu informatii despre: - ce legi sau regulamente guverneaza iesirea din indiviziune - care sunt responsabilitatile ... (vezi toată discuția)
Teren cu amplasare stabilită concret prin hotărâre judecătorească, încadrat de ocpi drept "teren fără localizare certă" doriananicolae doriananicolae Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu un sfat la următoarea problemă. Deţin o suprafata de teren obţinută prin Legea 18/1991, pentru care mi s-a ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara elevan elevan mi s-a cerut intr-un proces pentru obtinerea unei proprietati(padure)sa depun expertiza extrajudiciara prin care sa se identifice cu date de carte funciara ... (vezi toată discuția)