avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza extrajudiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza extrajudiciara

mi s-a cerut intr-un proces pentru obtinerea unei proprietati(padure)sa depun expertiza extrajudiciara prin care sa se identifice cu date de carte funciara vecinatati,terenurile solicitate,precum si daca amplasamentul este liber.cui ma adresez pentru a face acest lucru,cine face asta?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:44, 1 August 2011
Puteti apela la un expert cadastrist sau la un expert extrajudiciar, din cadrul corpului expertilor extrajudiciari.
trebuiesc facute de un expert topograf?oricare ar fi el sau obligatoriu de cel angajat la primarie?
Fiind o expertiza extrajudiciara , aceasta poate fi facuta de orice expert topograf
Deobicei, instantele nu accepta expertiza extrajudiciara-este de mirare ca vi s-a cerut asa ceva.Ma indoiesc ca o instanta sa dispuna asa ceva.
Ajungand in instanta, aceasta va dispune numai o expertiza judiciara, deci cu un expert sau mai multi(depinde de lucrare)numiti din cadrul Biroului de expertiza local, a tribunalului respectiv.Ar fi f.usor de contestat o expertiza extrajudiciara, pe motiv ca a fost ales un expert , numai de catre o parte, fara sa se fi respectat principiul contradictorialitatii si a nemijlocirii, chiar.
In cazul d-voastra, deja v-ati pus intrebarea-un expert angajat de primarie-sau altul(posibil angajat de d-voastra).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza topografica (fond funciar) ff ff Vă rog să-mi spuneți dacă într-un proces de fond funciar în care folosesc martori pentru dovedirea unor suprafețe ... (vezi toată discuția)
Expertiza uzucapiune tzuku51 tzuku51 Intr-un dosar de uzucapiune,introdus in 2009(deci pe vechiul CpC si CC) instanta a constatat uzucapiunea prin jonctiunea posesiilor. Reclamantul a depus o ... (vezi toată discuția)
Expertiza topografica Elena Soare Elena Soare Suntem 5 co indivizionari pe 3 terenuri agricole. Unul dintre co indivizionari ne-a chemat in judecata pentru iesire din indiviziune. Cele 3 titluri de ... (vezi toată discuția)