avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 247/2005
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 247/2005

Buna ziua. Avem un dosar depus la primaria Timisoara pentru un teren intravilan in baza legii 247/2005.
Au trecut mai bine de 6 ani de cand ne poarta cu vorba si este evident deja ca nu au de gand sa ne rezolve problema. La un moment dat dosarul a ajuns la prefectura ca sa fie trimis la Bucuresti dupa care a revenit din nou la Timisoara. In tot acest rastimp ne-au facut o singura oferta de teren ( cel in cauza nemai putand fii retrocedat din cauza constructiilor) in extravilan avand aceiasi suprafata, lucru pe care nu l-am putut accepta.
As avea doua intrebari legate de aceasta problema. Prima ar fi legata de faptul daca acest drept se poate transfera. Actele sunt pe numele mamei mele si doreste sa imi transfere mie acest drept. Si a doua problema ar fi in contextul in care s-ar rezolva prima, este ca doresc sa depun acest dosar in instanta deoarece nu intrevad nici o solutionare rezonabila si as dori sa stiu daca ma pot reprezenta de unul sigur in proces. Eventual pasii de urmat sau sugestii. Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
guinelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: guinelu , utilizator 19:08, 7 Octombrie 2014
Mama dv in baza documentelor care dovedesc calitatea de proprietar asupra terenului,are dreptul sa incheie document autentificat in favoarea dv
Dv daca stapaniti procedura,va puteti reprezenta si apara interesele la instanta de fond
Din cate am aflat astazi la notariat modalitatea ar fi o imputernicire urmand ca dupa intrarea in posesie a terenului sa putem face transferul. Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La o adica ce sa aleg: retrocedarea terenului sau despagubiri ...? Balaurul Balaurul La 5 ani de la depunerea cereri de retrocedare conform legii 247/2005 se pare ca voi primi raspunsul (sunt invitat pt discutii la Prefectura) Situatia, pe ... (vezi toată discuția)
Trecere teren din intravilan in extravilan hati2009 hati2009 Buna seara, La efectuarea documentatiei cadastrale pentru un teren pe care l-am mostenit, dupa efectuarea masuratorilor am depus dosarul (completat conform ... (vezi toată discuția)
Retrocedare mihaelapetcu mihaelapetcu Avem un teren intravilan pentru care a fost emisa dispozitie de retrocedare pe vechi amplasament conform legii nr.10, s-a intocmit proces verbal de ... (vezi toată discuția)