Avem un teren intravilan pentru care a fost emisa dispozitie de retrocedare pe vechi amplasament conform legii nr.10, s-a intocmit proces verbal de predare amplasament semnat de comisie din primarie si mostenitori,dar dupa toate acestea, ulterior noul consiliul local au emis o hotarare de vanzare catre o persoana fizica pentru o parte din acest teren si s-a finalizat tranzactia la notar si s-a intabulat pe numele cumparatorului. Problema e cum ar putea sa se rezolve cu most. As vrea sa stiu daca se poate face o compensare in sensul ca sa li se ofere echivalent ca valoare teren extravilan.
Multumesc ptr.raspunsuri !
consiliul local nu avea dreptul sa vanda acel teren. parerea mea, anulati in instanta actul de vanzare. pana la urma, n-ar strica nici un dosar penal primarului, care-o trecut peste legi.... de teren in compensatie, nu poate fi vorba, dvs. vi s-a stabilit dreptul pe acel teren, nu pe altele. :)
Este adevarat ce spuneti, dar ptr.rezolvarea cat mai repede a situatiei , deoarece most. vor sa vanda sa-si ia banii.Au o varsta , iar pana se va anula actul in instanta este de durata si vor sa incheie.Intrabarea era cat de legal este varianta cu compensarea din teren intra in teren extra ?!
Nu este permisa nici o compensare pe un dosar la legea 10 odata validata Notificarea depusa catre Biroul din prefectura!
Entitatea care va gestiona-instrumenta dosarul nu poate sa dispuna dupa cum crede de cuviinta!Iar un notar nu intabuleaza povesti ci acte!Dv vreti ceva fara acte!
Daca aveti validare trebuie desfintata vanzarea prin notar,asta o face numai instanta!
Retrocedare teren "cu cantec"
Parintii mei au avut 6 ha de teren. In urma retrocedarii, ne-au fost eliberat titlu de proprietate pentru suprafata de 4, 93 ha, din care 3,93 pe vechiul ... (vezi toată discuția)