avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren "cu cantec"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren "cu cantec"

Parintii mei au avut 6 ha de teren. In urma retrocedarii, ne-au fost eliberat titlu de proprietate pentru suprafata de 4, 93 ha, din care 3,93 pe vechiul amplasament si un hectar pe un alt amplasament, desi vechiul amplasament era liber in totalitate in 1995. In plus, din terenul retrocedat pe vechiul amplasament, la masuratorile cadastrale s-a constatat ca lipsesc 7300mp. Acum primaria vrea sa dea aceasta diferenta impreuna cu retinerea de 12% in al treilea amplasament, motivand ca pe vechiul amplasament au fost puse in posesie alte persoane (influente, adica asa-zisi revolutionari). Ce pot face pentru a mi se retroceda intrega suprafata pe vechiul amplasament? Cineva mi-a spus ca dand in judecata primaria se pot anula titlurile de proprietate eliberate pe pamantul nostru. Este adevarat? Va multumesc.
da.Chemi in judecata atat comisia locala cat si tertele persoane care au acum titluri.
Multumesc pentru amabilitate si promptitudine.
Chemi in judecata comisia locala, prefectura care a emis titlul a carui anulare o soliciti si partile din titlu.Bafta
Nu chemi in judecata pe nimeni. Momentan cel putin. In baza legii 247/2005 vei putea sa soliciti restul de 2 ha pe vechiul amplasament nu vei mai putea insa solicita pe vechiul amplasament ceea ce ai acceptat pe noul amplasament. Trebuie sa notifici comisia de aplicare a legii 247/2005 ca in baza legii titlurile eliberate pe amplasamentul tau sunt nule intrucat au fost eliberate unor persoane neindreptatite, nulitatea absoluta fiind de drept decurgand din lege. Daca nu ti se aproba solicitarea te adresezi instantei cu aceeasi solicitare.
Nu va suparati, ce inseamna ca am acceptat pe noul amplasament? Nu am acceptat decat pamantul retrocedat pe vechiul amplasament, adica am facut masuratorile terenului de pe vechiul amplasament si doar partea care corespundea ceea ce era in titlul de proprietate, respectiv intravilanul l-am intabulat. Restul terenului, cel extravilan (din care lipsesc peste 7000mp) si cel amplasat in alta parte nu au fost recunoscute prin nici Pentru terenul de pe noul amplasament, parintii mei au facut nenumarate intampinari fostei comisii, precum si primarului (deja celebru, fostul primar al Snagovului), intampinari care nu au fost luate in seama. Eu pot sa fac oricand dovada fosta comisia a aplicat legea cu rea credinta si in dispret fata de adevaratii proprietari ai pamantului.
Revenind la intrebare, ce inseamna acceptare pe noul amplasament?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Care e procedura (etapele) de la aprobarea retrocedarii la punerea in psosesie? Balaurul Balaurul Pe legea 247/2005, in zona colinară necooperativizată am solicitat retrocedarea in natura, pe vechile amplasamente, a 30 HA teren agricol. Dupa multe ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila legea 247- amplasament ocupat bukinst bukinst In urma unui proces finalizat la Legea 247 printr-o sentinta irevocabila mi s-a stabilit dreptul de a mi se reconstitui o suprafata de 10 ha teren arabil. Dupa ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)