avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren "cu cantec"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren "cu cantec"

Parintii mei au avut 6 ha de teren. In urma retrocedarii, ne-au fost eliberat titlu de proprietate pentru suprafata de 4, 93 ha, din care 3,93 pe vechiul amplasament si un hectar pe un alt amplasament, desi vechiul amplasament era liber in totalitate in 1995. In plus, din terenul retrocedat pe vechiul amplasament, la masuratorile cadastrale s-a constatat ca lipsesc 7300mp. Acum primaria vrea sa dea aceasta diferenta impreuna cu retinerea de 12% in al treilea amplasament, motivand ca pe vechiul amplasament au fost puse in posesie alte persoane (influente, adica asa-zisi revolutionari). Ce pot face pentru a mi se retroceda intrega suprafata pe vechiul amplasament? Cineva mi-a spus ca dand in judecata primaria se pot anula titlurile de proprietate eliberate pe pamantul nostru. Este adevarat? Va multumesc.
Buna dimineata.Cred ca, colegul nostru se refera la alt amplasament - in situatia in care terenul care iti apartine a fost atribuit unei alte persoane, atunci comisia iti poate recomanda un alt amplasament, deci o alta locatie, pe care poti sa o accepti sau nu. In cazul in care nu o accepti poti primi despagubiri ori poti actiona in instanta comisia.
Interesant subiectul... Mai sunt si altii in situatii asemanatoare ( dar nu ne lipsesc asa de multi mp la masuratoare). Poate sa ne explice cineva ce sa facem, de fapt. Dam sau nu in judecata comisia locala si detinatorii de titluri? Sau acceptam in alta parte pentru ca justitia e asa cum e si oricum nu ni se va face dreptate, ba in plus mai cheltuim si bani si timp ca sa nu se rezolve...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e procedura (etapele) de la aprobarea retrocedarii la punerea in psosesie? Balaurul Balaurul Pe legea 247/2005, in zona colinară necooperativizată am solicitat retrocedarea in natura, pe vechile amplasamente, a 30 HA teren agricol. Dupa multe ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila legea 247- amplasament ocupat bukinst bukinst In urma unui proces finalizat la Legea 247 printr-o sentinta irevocabila mi s-a stabilit dreptul de a mi se reconstitui o suprafata de 10 ha teren arabil. Dupa ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)