La efectuarea documentatiei cadastrale pentru un teren pe care l-am mostenit, dupa efectuarea masuratorilor am depus dosarul (completat conform cerintelor) la OCPI Arges.
Dupa trecerea unei perioade mai lungi decat cea anuntata initial am primit prin posta un document prin care mi s-a comunicat ca SE RESPINGE DOSARUL, intrucat terenul se gaseste in EXTRAVILANUL localitatii.
Deoarece terenul figureaza in toate documentele (certificat de mostenitor s.a.) ca teren INTRAVILAN am cerut explicatii la OCPI. Acolo mi s-a spus ca, de cativa ani s-a modificat PUG-ul localitatii si terenul meu, impreuna cu altele, au fost trecute in EXTRAVILAN.
Foarte interesant este ca, de la aceeasi data, unul din vecini are casa de locuit in INTRAVILAN si curtea aferenta in EXTRAVILAN. Si probabil nu este singurul.
Procedurile de trecere inapoi in intravilanul localitatii sunt foarte complicate, dar si foarte costisitoare, din cate am aflat.
Deoarece schimbarea statulului terenului meu s-a facut fara ca eu sa primesc vre-o instiintare sau vre-o justificare, cum pot sa remediez lucrurile?
Sfatul meu este sa mergeti la primaria din raza teritoriala a imobilului si sa verificati la serviciul de urbanism si autorizatii de construire PUG-ul localitatii si modul in care anumite terenuri au fost trecute din extravilan in intravilan. Cereti si Hotararea Consiliului Local prin care s-a aprobat PUG-ul nou. Dupa aceea o sa aveti conturate posibilitatile de actiune!
B-)
SUCCES!
Titlul de proprietate pentru terenul mostenit de mine, emis in 1995 de catre Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor specifica acest teren ca fiind intravilan si poarta stampilele si semnaturile urmatoarelor organe reprezentante ale statului:
1. Prefectura
2. Directia generala pentru agricultura
3. Oficiul de cadastru si organizarea teritoriului.
Cei de la Primarie sustin ca nu au nicio legatura cu incadrarea terenului la extravilan.
Cei de la OCPI sustin ca este extravilan, desi au confirmat terenul ca intravilan prin Titlul de proprietate.
Fiind un teren mostenit de mine, la partajul facut s-a avut in vedere valoarea terenului ca fiind intravilan, mai mare decat valoarea sa ca teren extravilan. Astfel, prin nerecunoasterea statutului de teren intravilan, eu sunt prejudiciat major, partajul fiind facut de cca 6 ani si inatacabil, dupa parerea mea.
Cu speranta ca aceste precizari sunt utile, astept sugestii pentru a scapa din aceasta situatie.
Teren intravilan
karmy
in 1993 am dobindit un act de proprietate pt un teren extravilan dar acum acest teren a devenit intravilan si se afla pe o strada cu nume chiar. Ce pot face ? (vezi toată discuția)