avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate Andra Alexa

Activitate Andra Alexa

Este vorba de o altercație cu un client recalcitrant la casa de marcat care a injurat si amenintat casiera dar tot el a facut reclamatie de atitudine nepotrivuta a angajatei in cauaza care urmeaza sa fie cercetata disciplinar si specific ca in nota de informare afișată la intrarea în unitate conform gdpr se scrie monitorizare doar video și foto nu și audio,avand ca si scop monitorizarea securitatii persoanelor si/sau a bunurilor,asigurarea protectiei produselor aflate in magazin atunci cum se poate folosi și proba audio și video în cercetare disciplinara?
Ce inseamna în acord cu legea?
Monitorizare video și audio la locul de munca într-un supermarket.Buna ziua,am și eu o întrebare:se poate folosi imaginii si sunete din monitorizarea video si audio ca proba pentru constatarea vinovăției sau nevinovăției unui angajat anchetat într-o cercetare disciplinara ?
Mulțumesc de răspuns,Deci angajatorul la cererea mea de a afla datele respectivului client pentru a mă duce la poliție sa depun reclamație,este obligat să mi-le ofere sau poate invoca date cu caracter personal și atunci trebuie sa las poliția sa afle cum se numește acea persoana care m-a amenințat și m-a înjurat?

Dorin Voicilas a scris:

Ca salariat, aveți drepturi. Dreptul la demnitate este unul dintre acestea. Nu puteți fi călcată în picioare de oricine, indiferent cine ar fi acel cineva. Puteți solicita angajatorului orice informație legată de persoana care v-a amenințat. Și, da, mergeți la ITM fără frică. Este dreptul dvs. În plus, amenințarea este o faptă penală, care trebuie luată în serios, mai ales în ziua de azi când sunt atât de mulți nebuni și drogați. Luați în calcul și formularea unei plângeri la poliție, dar nu așteptați prea mult.

Spuneți-mi va rog,atunci în legătură cu problema mea,cine ar avea competența sa rezolve o situație de genul expusa de mine?

Cornel Vasile a scris:

ITM-ul nu are competenta in cea ce sustne cea care a initiat acest topic

Bună ziua ,lucrez la un supermarket pe post de manipulant marfa în contract dar sunt repartizata pe casa de marcat în lipsa de personal,mă confrunt zilnic cu clienții recalcitranți și puși pe cearta,presiunea psihica fiind mare.Acum doua zile am avut un client care m a amenințat ca mă așteaptă sa mă bata când voi ieși din tura și m-a și înjurat rău și simțindu-ma în pericol am apăsat buton de panica sa vina intervenția de paza ,între timp acel client a sunat la relații clienți la mine la magazin făcându-mi reclamație ca am avut eu atitudine nepotrivita fata de el,în urma acestei reclamații mi s-a întocmit referat de către managera de zona,pentru atitudine nepotrivita fata de client și pentru ca nu am chemat șeful direct pentru aplanarea conflictului fără sa asculte explicația mea,eu fiind cea jignita,înjurată și amenințată de acel client simțindu-ma umilita și cu o grava stare de temere.In urma acestui referat mincinos mi se va face cercetare disciplinara,întrebarea mea este dacă pot face recamatie la politie acelui client si daca pot cere angajatorului numele clientului și imaginile după camera de supraveghere pentru a face plângere la politie acelui client pentru amenințări și injurii și totodată pot reclama și angajatorul la itm sau undeva pentru ca suntem umilit de către clienți și nu putem luat nici un fel de atitudine iar angajatorul nu ne oferă paza adecvata și tot noi suntem găsiți vinovați de orce reclamație ar face clienții.In afară de ăsta suntem stresanți fizic și psihic ,cu multe îndatoriri;fiind doar 3 persoane pe tura si facand treba a mai multor persoane fiind lipsa de personal și sub ameninţarea cu facere de referate pentru orice lucru .
Am niste cunoștințe care au primit o citație recent de la un cabinet notarial in care sunt înștiințați sa se prezinte pentru deschiderea succesiunii deschise de către Primăriei iar în caz de nu se prezintă la data stabilită sa accepte moștenirea,scrie că se consideră denunțători și moștenirea va deveni vacanta.
Mama nu are bani sa facă succesiune și dacă nu a făcut nici un demers mă gândeam sa nu piardă moștenirea ca am citit undeva ca dacă în termen de 1 an si 6 luni de la deces dacă nu accepta nici un
succesibil moștenirea,atunci se pierde dreptul și devine vacanta.
Eu sunt de acord cu dorința tatălui nu ăsta este problema,eu întrebam ca dacă mama nu a mers la notar încă cu testamentul sa accepte moștenirea în cazul ăsta ca a trecut 3 ani de la deces,moștenirea va deveni vacanta și atunci statul la prelua partea tatălui?