avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate black_sound

Activitate black_sound

Răspuns la discuția probleme cu dosarul de dauna
Voi face eu pe avocatul diavolului. In parte atitudinea asiguratorului nu e chiar cu totul nefireasca. De cand au aparut constatele amiabile de accident s-au marit si numarul celor care incearca sa ia niste bani de la asiguratori (tot sunt ei oamenii rai care vor sa ne ia noua banii - sau cel putin asta e impresia generala) fara drept. Si de aici au aparut si acele departamente anti-frauda din cadrul societatilor de asigurari. Insa asa cum spunea si altcineva mai devreme oamenii aceia sunt doar angajati ai societatii de asigurare si nu au mai multe drepturi de cat dvs. Daca nu vreti sa le spuneti ceva sau nu vreti sa faceti ceva nu sunteti in nici un fel obligat. Suna destul de amenintator "anti-frauda", dar asa cum spuneam si anterior sunt doar niste angajati ai firmei de asigurari.

Acum cat priveste problema pe care o aveti adevarul e ca acel constat amiabil ca sa fie valabil trebuie completat cap-coada, in caz contrar nu e amiabil si ar fi trebuit sa mergeti la politie. Asta inseamna ca ar fi trebuit din start completate si mentiunile cu privire la data si ora producerii accidentului. Noi va credem pe cuvant ca s-a intamplat cum spuneti dumneavoastra, insa faptul ca acel constat nu a fost completat corect e un mare hop. Pentru ca asa cum spuneam si anterior ca sa fie valabil la momentul producerii evenimentului trebuie completat cu toate datele inscrise pe acesta ca sa fie valabil, altfel nu e. Nimeni in lumea asta nu poate baga mana in foc pentru dvs ca asa s-a intamplat accidentul.

Trecand dincolo de experienta proasta pe care multi au avut-o cu diferite firme de asigurari (si aici trebuie sa recunosc ca ar fi fost important sa spuneti si la ce asigurator ati ajuns) trebuie sa intelegem ca daca inainte de aparitia constatului amiabil constatarea accidentului era facuta de un politist (si constatarea lui era dovada suficienta) in cazul constatelor amiabile legea spune ca societatea de asigurari face constatarea si decide cum s-a petrecut accidentul si da destul de multe drepturi asiguratorului in ceea ce priveste cercetarea producerii evenimentului.

Ce puteti face dvs in cazul de fata :

1. Daca aveti asigurare CASCO nu m-ai stati pe ganduri mergeti acolo. Nu va fie frica ca o sa va stricati asigurarea, daca nu sunteti dumneavoastra vinovat, asiguratorul dumneavoastra isi va recupera intreaga dauna si va fi ca si cum nu ati fi avut dauna. Recomand asta pentru ca va va scuti de mult stres si multe complicatii care le implica situatia cealalta.

2. Daca nu aveti asigurare CASCO aici incepe distractia. In primul rand v-as recomanda sa cereti ajutorul unui avocat specializat in domeniul asigurarilor. Din punctul meu de vedere e o idee buna atunci cand faceti actiunea in instanta sa nu actionati doar asiguratorul ci si soferul vinovat (aveti grija soferul vinovat nu proprietarul masinii!), asta pentru ca raspunderea este tot a soferului vinovat societatea de asigurari doar plateste in baza unui contract
Multumesc mult de raspuns ! Si pe mine ma interesa subiectul.
Răspuns la discuția Salariile consilierilor juridici
Ai auzit tu de salarii de 1000-1500 Euro pt consilieri juridici in tara? Vrei sa spui in Bucuresti ca daca lucrezi in tara salariul e intre 880 si daca ai mare noroc poate ajunge la 1500 (desi as vrea sa vad si asta) . Daca ai 20 de ani vechime e posibil sa mai ai ceva sporuri insa ca debutant nu ia nimeni mai mult de 1000.