Multumesc mult. Suntem 3 mostenitori. Chiriasul risca sa aiba 2/3 si eu sa fiu in minoritate. Poate oricind sa spuna ca nu foloseste dect 66.66% si sa nu-mi dea chirie. Nu-i asa? Sau in pret dezavantajos de cumparare a cotei mele. Ce parere aveti?
Desigur, partaj in instanta dar eu am ridicat valoarea proprietatii. El nu a pus nici un ban. II ofer in instanta o suma egala cu partea lui inainte de renovari?
Ce fac daca a vindut deja partea lui altcuiva si ma trezesc cu un strain in proprietate?
Sunteti foarte logic si aveti idei foarte bune. In cazul in care gaseste un 'nebun' sa cumpere partea lui mai am recurs fata de el pe alte active ale lui? Abuzurile lui sunt numeroase si de multa durata. Nu stiu citi ani pot sa merg inapoi cu litigiile.
Din pacate este invers. El are cheile; a ocupat proprietatea fara sa ma consulte sau instiinteze timp de 4-5 ani; a si inchiriat-o fara sa-mi spuna pt. ca eu nu sunt in localitate. Lumina e taiata; gazul nu cred ca e platit etc. De citeva luni s-a mutat la o cucoana dar o tine ocupata invocind acte care s-ar afla acolo. Pot sa pun in CF o clauza, sarcina sau datorie prin care sa-l impiedic sa faca matrapazlicuri? Trebuie hotarire judecatoreasca sa pun o clauza restrictiva in CF? Va multumesc.
Invocarea dreptului de creanta se face prin tribunal banuiesc. Dar daca nu am timp sa fac nimic si ma trezesc cu partea lui vinduta lui "Vasile"? La asta e bun. Mai pot sa fac ceva dupa un fapt consumat?
Asa fac fratii buni dar este asimetric. Eu am investiti, renovat garsoniera ridicindu-i valoare el neparticipind cu un leu, dar la vinzare el vrea sa fim egali. E complicat si nejust.
In momentul de fata eu si fratele meu detinem ca mostenitori o garsoniera in parti egale - 50/50. Intrebare: poate oricare dintre noi sa-si vinda partea fara a cere aprobarea celuilalt frate si sa introduca un strain in proprietate?